Разликите в общуването между мъжа и жената

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Обобщенията и поставянето на хората под общ знаменател е сред практиките, които най-лесно биха могли да бъдат критикувани. Въпреки че най-общо можем да бъдем разделени на мъже и жени заради чисто физическите си характеристики, съзнанието ни също до някаква степен зависи от това.

За да се разбираме, трябва да успеем да се разберем едни други. От къде да започнем?

Разговорът

Ако за жената разговорът е забавление, тишината е заплаха, темата на обсъждане не трябва да е строго определена, стига да има комуникация и сближаване, то мъжът няма причина да говори освен ако ситуацията не го изисква. За него действията говорят по-силно от думите, а тишината е покой.

Броят на думите

Жените не пропускат да споменат и най-малките подробности около случилото се с тях. Те не толкова търсят начин да съсредоточат разговора в някаква посока, а го оставят сам да се развие на базата на това, което казват. Мъжете обаче спестяват излишните моменти, съсредоточавайки се единствено върху фактите, които изграждат историята.

Слушането

Грешите, ако си мислите, че мъжете не могат да изслушват. Търпението им обаче не трае вечно, а се изчерпва в момента, в който са навързани твърде много сюжетни линии и са включени твърде много детайли без значение. Те са готови да направят анализ на историята и да дадат съвет, но жените понякога не им дават тази възможност. Причина за това може би е, че въобще не търсят помощ, а изпитват удоволствие от това да споделят.

Той в момент на депресия

Мълчанието е сред най-често срещаните реакции на мъжа, когато не е в настроение. Предпочита да се изолира, да не обсъжда темата, да се скрие в черупката си и да сподели едва когато нещата се оправят. В подобни ситуации жените изпитват големи притеснения от тишината и предполагат, че те са виновни, което също ги притеснява.

Тя в момент на депресия

Жените разчитат на думите да ги утешат. Предпочитат да се оплакват, да обсъждат темата, да я разгледат от всички ъгли, докато мъжете директно могат да дадат съвет и очакват той да бъде последван, за да се избегнат неприятните емоции.

Извинението

Мъжът по-скоро не би се извинил на партньорката си след спор, защото не вижда причина да го прави. За него противоречията са конструктивен начин да се развие връзката им и предпочитат да оставят ситуацията както е, и да се учат от нея. Жените смятат, че при наличието на спор, отношенията непременно са обтегнати и извинение трябва да има при всички случаи.