Къщи по 1 паунд продават в Англия

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

В Англия са намерили работещ начин да върнат към живот изоставени и необитаеми жилища, съобщава БиБиСи. Става дума за инициативата на някои общински власти да предложат за продажба такива домове, което се посреща с голям интерес. Разбира се, тези имоти се намират в малки и слабонаселени места като градчето Сток-он-Трент, където за 35 изоставени къщи се явиха повече от 600 кандидати. Повечето от тези къщи са с 1-2 стаи, не са обитавани от години.

Идеята си пробива път и в големите градове, но може да се приложи само в крайни квартали. Така в  Ливърпул през март повече от 2000 души са подали молба за да закупят необитаема и полуразрушена къща. Главното условие е купувачите да ремонтират къщите и да ги обитават най-малко пет години.

Градските власти предлагат и кредит на желаещите в размер на 30 000 паунда, за да се направи ремонт на къщата. Има и още едно условие – купувачите трябва да са били трудоустроени през последните две години.

В  Ливърпул са поставили и още едно ограничение – ако собственикът на такъв ремонтиран дом реши да го продаде преди да изтече 10-годишен период, то той дели анполовина получената сума с общината. /БЛИЦ