myPR.bg – прес съобщения и PR новини

2
Добави коментар
PRoWay
PRoWay

24 Април 2013г.

ASUS представи видео картата Radeon™ HD 7990 с два 28-нанометрови графични ускорителя AMD Radeon™. С двата ускорителя, базирани на технологията AMD Graphics Core Next и 6GB GDDR5 видео памет, ASUS Radeon™ HD 7990 се справя с лекота и с най-тежките игри под DirectX® 11.1 при максимални настройки и резолюция над 1920 x 1080.

Освен това картата е пригодена за ултра HD 4K видео, предоставяйки най-доброто графично изживяване, побрано в стандартните 2 слота. С двата си вградени графични ускорителя, потребителите се нуждаят само от един свободен PCI Express 3.0 слот, без да им се налага да използват AMD CrossFireX™ конфигуриране.

Интуитивни графични настройки чрез GPU Tweak
ASUS Radeon™ HD 7990 разполага с мощта на два HD 7970 графични ускорителя с общо 4096 потокови процесора и 256 текстурни блока. Потребителите могат да прецизират работата на картата посредством лесния за употреба интерфейс GPU Tweak.
Само за секунди притежателите на картата могат да извършват настройки по ядрото, графичната памет, перката на охлаждането и да задават прагове на енергийна консумация. Могат да бъдат създавани и различни профили за различните игри, което улеснява безпроблемното превключване към предварително зададени режими на работа.

6GB GDDR5 видео памет и DirectX® 11.1 оптимизация
ASUS Radeon ™ HD 7990 е идеална за най-запалените геймъри. Скоростната 6GB GDDR5 графична памет позволява поддържането на най-високата текстура и максимална чистота на изображението. Потребителите ще могат да опитат всички предимства на PC-гейминга, наслаждавайки се на оптималните възможности на любимите си игри, без компромиси.

ASUS Radeon™ HD 7990 поддържа базирания на Windows 8 DirectX® 11.1, последната версия на Microsoft® API. Видео картата е съвместима с най-новите и актуални технологии и ефекти, включително подобрена теселация и shader tracing, използвани в най-реалистичните игри на пазара в момента.

В пакет с осем хитови игри
ASUS Radeon™ HD 7990 е напълно съвместима с най-актуалните и емблематични игри на пазара, а в пакета с видео картата са включени осем хитови заглавия:
Tomb Raider™ (Crystal Dynamics™/Square Enix®)
Hitman™: Absolution (IO Interactive™/Square Enix®)
Sleeping Dogs™ (Square Enix®)
Deus Ex: Human Revolution™ (Eidos®/Square Enix®)
Crysis 3© (Crytek®/EA™)
Far Cry® 3 (Ubisoft®)
Far Cry®: Blood Dragon (Ubisoft®)
BioShock Infinite™ (Irrational Games™/2K™)

*Игрите са налични чрез код за сваляне

Наличност & цена
Видео картата ASUS Radeon™ HD 7990 ще бъде в продажба от края на май. Цените ще зависят от региона.

 

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.