Съвременният мъж – ценител на изящното изкуство?!?

2
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

Кой казва, че съвременните мъже не отбирали от изкуство. Отбират си те и още как. Може да не са много наясно кой е Рогир Ван Дер Вейден или Ян Ван Ейк, ама знаят кой е Борис Валехо. Не за друго, ами щото им трябват уолпейпъри с готини мадами, облечени с кожени препаски и задължително яхнали зловещ дракон. Между другото сигурно някой някъде е написал мастит труд по темата защо се кефим на мацки, които държат меч, гледат лошо и са се закичили със змия в косите.

Когато говорим за изографисани голи мадами обаче хитът си остава Луис Ройо. Досега той е издал над 40 албума с негови картини, от 1998г. насам всяка година издава календар и е създател на 9 колоди карти за таро и в допълнение е излагал творбите си многократно в престижни галерии из цяла Европа. Принос в тази богата творческа кариера има и синът му Ромуло Ройо, с когото напоследък работят заедно.

 

Творчеството му остава едно от най-разпознаваемите и често е публикувано в списания, книги, компютърни игри, върху CD-та и къде ли още не. Срещал съм негови неща на най-невероятни места включително върху корицата на “Тълкуване на сънищата” на Фройд, върху една брошура на погребална агенция беше изтипосана негова девойка с кожа в приятно зелен цвят.

Като фен спокойно мога да ви кажа, че сред всичко негово най-впечатляващото за мен са Забранените книги (Prohibited Book, Prohibited Book II, Prohibited Book III). Името на колекцията не е случайно – тук трудно ще публикуваме нещо от тях без преди това настойчиво и упорито да ви питаме дали сте пълнолетни. Затова пък съдържанието й е посветено на двете теми, които най-много вълнуват мъжкото съсловие – сексът и насилието, гарнирани с въображаем фентъзи свят. Благодарение на таланта и майсторството на Ройо можем да видим собствените си фантазии пресъздадени така реалистично както само той умее.

 

 

 

 

     

Image courtesy of Luis Royo Official Facebook page

Съвременният мъж – ценител на изящното изкуство?!? 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Коментари

Коментари