Галеви крият милионите си в Дубай?

2
Добави коментар
mignews
mignews

Личният телохранител на изчезналите дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов Георги Градевски – Конана и сподвижникът им Николай Радев – Отвертката летят по два пъти в месеца до Дубай.

Информацията даде повод спецслужбите да разследват връзки на братя Галеви с Дубай. По непотвърдена информация част от авоарите на легендарните антимафиоти, превърнали се в мафиоти № 1 на България, се прехвърлят от офшорки в голяма банка в арабската страна.

ДАНС е попаднала на тази следа покрай честите пътувания на съратниците им Георги Градевски и Николай Радев. Двамата отдавна са на слушалки на спецслужбите, а всяка тяхна стъпка се следи внимателно. Пътуването им до Дубай веднъж-два пъти месечно е направило впечатление на службите.  Двамата са безработни, нямат почти никакви официални доходи, а пътуването до Дубай от София е минимум 1000 евро за 5 дни с преспиване в най-евтините хотели, които не падат под 100 евро на нощ.

По информация от ДАНС, понеже братя Галеви знаят, че техните хора в България са на слушалка, предпочитат да се виждат с тях на 4 очи и да ги привикват в Дубай, за да им дават разпореждания. Другата версия за честите пътувания по оста Дупница – Дубай е, че са в някакъв неясен бизнес. Засега обаче не са събрани достатъчно доказателства за нито една от двете версии, с което се обяснява, че не им е поставена възбрана, коментират високопоставени магистрати.