Пастор Светослав Петров: В България няма свобода на словото, има клевета!

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Пастор Светослав Петров и неговия съдружник Станчо Рангелов представиха своята гледна точка в студиото на TV7 за пловдивската компания SCI, която беше нарочена за пирамида. Повод за участието им станаха публикуваните през последните седмици материали в пресата.Двамата гости почти не дадоха думата на водещия Витомир Саръиванов, които се опита да зададе въпроси, касаещи публикуваните в пресата разследвания. Според пастор Светослав Петров компанията му е замесвана с подобен скандал на всеки 3-4 години. Наближаващите избори били катализатор за подобни клевети, според него. Глупостите, които се говорят по адрес на SCI обиждат 5000 вярващи.

Припомняме, че срещу SCI има много недоказани обвинения за измами. Пирамидната структура на компанията е класическа. Поне такова е мнението на независими финансисти. Бизнесът е маскиран като мултилевъл дейност, но липсва производството на собствен продукт, зад който логично би трябвало да застане една подобна компания.

Идята е следната: хората, които са се събрали в Християнския център, са предимно безработни, млади хора, отчаяни от кризата и гладни за бързи печалби. Презентацията се прави на огромен екран, от който тече филм за сигурния начин да се забогатее. След това пастор Светослав Петров обяснява, че печалбите идват от оборота при пазаруването в различни магазини, ресторанти, заведения, които са клиенти на SCI. Представя се свтло бъдеще с много печалби. Подобен бизнес е забранен в много държави по света, като САЩ и Германия.

Мултилевъл компания ли е SCI или там са събрани хора, които споделят една вяра? Има ли измамени и ще може ли да се докаже, че SCI е пирамида? Дискусията по проблема ще продължи и през следващата седмица. /БЛИЦ