И Диана Дамянова лъсна в СРС-ето на Мирослав Найденов

2
Добави коментар
mignews
mignews

Пиарката на „Лукойл“ Диана Дамянова е участвала в разпределението на парите за определени медии, раздавани от бившия земеделски министър Мирослав Найденов. От днешната порция СРС-ета стана ясно, че Кристина Спасова, която получи 50 000 лв. за разработка на „Фейсбук“ страница на Програмата за развитие на селските райони е била любовница на подсъдимия за корупция министър.

Бойко Борисов.: И какво ти казва?

Мирослав Найденов.: Ама нищо, нито е викана, нищо не е. Ама шефе…

Б.Б.: Може ли да те изиграе?

М.Н.: Е, не може, какво ще ме изиграе. Единственият проблем е, че и тя, и екипа около екипа около нея, нали, определени медийни поръчки са ги правили в определени посоки. Тя същото, за което говореше Джамджиева (Светлана Джамджиева, главен редактор на “Труд”), аз това ми е големият проблем. Оная като й разбиха туитъра, не туитъра, а кво беше скайпа, нали Джамджиева обясняваш как сме помагали на “Труд” да оцелее. Реално погледнато ние от тази техническа помощ сме давали примерно на “Труд, бТВ, на всичките, които сега ме правят на маймуна.

Б.Б.: Ама нали за това е тази техническа помощ, тя е за медиите, тя не е за кравари, овчари, прокурори, тя е за медиите. Правят се конкурси и медиите ги печелят. И те много добре знаят как ги печелят, щото се разбират помежду си, тая да я вземем ние, другата да я вземат те, за да оцелеят.

М.Н.: Така, това разбиране минава през техническо задания на съответната обществена поръчка. И техническото задание са го правили Криси, Миро, тоя моя пиар и тоя Боян Педераса на Сашо.

Б.Б.: Не на Сашо, а на Славка Бозукова (главният редактор на “Стандарт”).

М.Н.: Да де на Славка.

Б.Б.: Аз съм го изгонил преди като бях главен секретар от мене 60 000 лева събра за деца на сираци и ги открадна. От мое име ги беше събрал, това Боянчо кривогледия.

М.Н.: И Ани Русчева.

Б.Б.: Аз където съм, той не може да се появи. Така че като си работил с него, аз изрично съм предупредил с такъв човек да не се работи.

М.Н.: Ама Сашо ми го прати, Сашо…

Б.Б.: Ама да не ти го е пратил. Къв ти е Сашо, да ти го прати. Аз съм го изгонил, че ми е откраднал 60 000 лева. Беше събрал за деца за сираци и ги открадна.

М.Н.: И Ани Русчева. Те са идвали и те казват, ние сме се разбрали – “Труд”, “24 часа”…

Б.Б.: Те хубаво могат да се разберат, ти си принципала..

М.Н.: Ами, аз затова казвам, че аз притеснения нямам, защото…

Б.Б.: Не е виновен тоя, който яде баницата, а който му я дава.

М.Н.: Нито са връщали пари, нито са правили нещо, което е такова… Но те ровейки по това дело, знам ли ги тия, да почнат да ги викат там в прокуратурата.

Б.Б.: Ще ги викат със сигурност.

Н.К.: Отивам при началника на репетиция за брифинг.

Кокинов си тръгва. На тръгване предава на Борисов резултати от прокурорски проверки преди да са обявени от прокуратурата.

Б.Б.: Добре, изчакай ти… (към Миро Найденов, Борисов става и се чува пукането на микрофон под риза, този с микрофона остава да чака)

Б.B.: Значи Кристина, това не е проблем …

М.Н.: Значи шефе, тя няма да ме издъни. Въпросът е, че тя е работила с разни капути други. Значи хората на Диана, значи те като бяха с Ани Русчева

Непознат глас 1 : Миро, другият гост е тука.

Б.Б.: Кой?

Непознат глас 1: Разузнаването.

Б.Б.: Свършваме.

М.Н.: Когато тази Ани Русчева на Краси и Диана се бяха разбрали нали, в смисъл с медиите, те нали ги събираха какво на кой да се даде. За да напишат техническата помощ за обществените поръчки, Криси и неколко човека около нея са ги писали.

И аз притеснението ми е, ако тия продължават да ровят там, утре като почнат да ги викат тия, някой от тия да не издъни. Защото аз я виках Диана, на Диана да вида, мисля, че може й се има доверие.

Б.Б.: Коя Диана?

Мирослав Найденов: Диана Дамянова. Те координираха нещата Ани Русчева и Диана Дамянова, но те физически са го правили, като писане на технически задания неколко човека, които Криси ги координираше. Аз в края на краищата решавам на някой на който имам доверие да се..

Нямам индикации в момента, че тя ще ме нали по някакъв начин ще предаде или издънила. Те, ако сега изсипят върху нея, примерно е такава атака, викане, повдигане на обвинение, вече, еба ли му майката, тя все пак е на 25 години.

Защото всъщност някой от прокуратурата натиска, въпросът е кой натиска и защо го прави.

Те, за да стигнат да ровят от “Екоравновесие” още, това е преди шест години. … Кой може да даде поръчката?

Б.Б.: …….. Тя е имала някакво гадже преди това, некъв шеф, Криси

М.Н.: Един, който е от ТИМ-аджиите. Шеф на.. ,бил е в ТИМ.

Не е от тия тримата, Георги се е казал, сега не му знам, но не е от…

Б.Б.: Държавно такъв, примерно агенция няква ….

М.Н.: Де да знам, то нали не ги взимаме девствени. Имала е сигурно…

Б.Б.: Аз… Не ме разбирай грешно.

М.Н.: Ма какво с тоя?

Б.Б.: През него действат нещо.

М.Н.: През този, да ме ударят през нея?

Б.Б.: Това действа през нея…

М.Н.: Шеф на агенция?

Бил е шеф на агенция ли?

Б.Б.: Ми, некъв такъв е бил.

М.Н.: Ма той да е вербуван?

Б.Б.: Ти с Марга как си?

М.Н.: Ми как съм, тя е много близка на Калинка, значи вие си спомняте тогава, че фактически Марга препоръча Калинка, която я среща с оня от ОЛАФ. Не знам, като колеги сме били нормални колегиални отношения, но сега възможно е, поръчка на Плевнелиев да е, знам ли вече аз.

Б.Б.: (Не се разбира.)

М.Н.: Не, щото нали говорите за тоя Прокопиев. Щото той Прокопиев ме мрази мене, нали тогава го ударихме.

Б.Б.: Да, но Плевнелиев тебе искаше да те остави министър, включително…

М.Н.: Не, аз нали, разсъждавам, защото казахте, че атаката е евентуално от Прокопиев.

Б.Б.: (Не се разбира.)

М.Н.: Аз оня ден му писах на Плевнелиев за животновъдите като искаха да протестират нали, в смисъл че мога да се опитам да съдействам да ги укротя. Но Марга е много близка с Калина, много близка. Тя даже, след като я осъдиха за дипломата, че няма диплома, нали Марга бе ходила на среща с нея.

М.Н.: Но за да ги натискаш… просто някой трябва да ги кара.

Б.Б.: (Не се разбира.) С Бареков как беше, тоя капут?

………М.Н.: Аз нещо, да не предприемам някакви… Маргарита няма как да я… В смисъл не мога да направя контакт с нея, а и не знам как ще реагира. Тя слуша Калина, шефе, те са много близки. Но пък да го е координирала това тя. Въпросът е може ли това да го спрат поне него, да не ни издънят те, защото там са много хора – Ани Русчева, Диана.

Б.Б.: Няма какво да приказват, ще приказват срещу себе си. Криси тази…

М.Н.: За момента няма индикации, но не знам за такава връзка нейна. Имала е гаджета в миналото назад, но за някакъв голям началник нямам…

Б.Б.: Добре, хайде.

(Не се чува.)

М.Н.: А това дело той като е дал показания, те защо не го…

Б.Б.: Няма да го предявят преди изборите със сигурност.

М.Н.: Поне да не го вкарват в съд. Защото този Лудия ако идва в съдебна зала…

Б.Б.: Лудият не ти е проблем, това е проблем, защото са и европейски пари. Върху това се концентрирай. Лудият пет пъти си и сменял показанията, дали ще ги смени шест или седем..