Демонтаж и изхвърляне на кухненски шкафове

1
Добави коментар
traiki333
traiki333

Безспорно монтирането на кухненски шкафове, е доста сложна задача, но не си мислете, че обратния процес, е по-лесен. За да се премахнат шкафовете, без да бъдат одраскани или повредени по никакъв начин, трябва да се работи много внимателно и предпазливо, защото дори най-лекия натиск, който ще окажете върху тях може да им причини сериозни щети. За тази работа ще Ви бъдат необходими помощници, така, че ако не разполагате с такива по-добре се обърнете към някоя хамалска или друга фирма, която предлага подобен тип услуги, за да сте сигурни, че демонтирането на кухненските шкафове ще премине по възможно най-бързия и безопасен начин.

При положение, че не смятате да ги използвате отново и целта Ви, е да ги свалите, за да направите място за поставянето на новите шкафове, то със сигурност ще се справите без чужда помощ, тъй като единственото нещо, което ще се изиска от Вас, е да ги разглобите или натрошите на малки парченца, след което да ги натоварите на транспортното средство, с което разполагате и да ги изхвърлите на сметището за депониране. Не Ви съветваме да изхвърляте ненужните си мебели до кофите за битова смет, тъй като глобата за подобна постъпка, е изключително солена и спестените пари от наемането на хамали, ще трябва да ги дадете, за да си заплатите глобата.

В случай, че искате да запазите кухненското си обзавеждане здраво и непокътнато, то вече Ви казахме кой, е най-добрия вариант, който може да изберете, но при положение, че не можете да си позволите тяхното наемане, то потърсете помощ от някой приятел или роднина. Съветваме Ви да номерирате съставните части на кухненските шкафове в реда на тяхното отделяне, като по този начин значително ще си улесните задачата в бъдеще, ако решите да ги използвате отново. Също така, е добре да запазите и закрепващите елементи(винтчета, болтове, гайки и т.н.), за да не Ви се налага да ги купувате отново.