Даме Стойков, шефът на спорта в „Локо“ (Сф): Тройно повече деца тренират след ремонта 1632

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Даме Стойков

– Спират ли ремонтите, след като стадионът взе лиценз?

– Ако зависи от мен, те ще продължат, докато не видим ст. “Локомотив” в модерен европейски вид. Но това изисква големи инвестиции. Ние правим, каквото е по силите ни, със средствата, с които разполагаме. Представителната ни зала е основно реконструирана и придоби чудесен вид с 500 седящи места, ново осветление, отопление и сменена 200 квадратни метра дограма. Вече организирахме там пет големи състезания

– Най-наболял беше проблемът с въжетата на козирката?

– Мисля, че се справихме с него по най-бързия и ефикасен начин, без да се хвърлят луди пари. Реконструкцията е извършена по предписанието на ДНСК и архитект-конструкторите. Боядисани и укрепени са държачите на въжетата на колоните. Самите въжета също са ремонтирани и въобще стадионът има друг вид, като го погледнеш от булеварда.

– Какво друго извършихте и какво сте планирали?

– Приключваме с ремонта на стълбищата към секторите. Сменихме изцяло водопроводната инсталация, пуснахме водата, защото от 7 години на стадиона нямаше студена вода и работеше нормално само една баня, а сега всички функционират. Строим нов терен за футбол и ръгби, имаме проект и за тенис кортове. Правим и цялостен ремонт на волейболната зала.

– Как осигурявате финансирането и как се отразява всичко върху спортните клубове?

– Ремонтите са погълнали досега над 200 хиляди лева. Всички пари от наеми се влагат в реконструкциите, за заплати на служителите отива една малка част, а аз работя на доброволни начала. Взехме авансово наемите за бъдещите концерти и с тях платихме по-големите разходи. Всичко това съживи спорта в “Локомотив”. Двойно, че даже и тройно се вдигна броят на децата, които искат да тренират. За първи път от 10 години имаме медалисти от републикански първенства за мъже и младежи на самбо и джудо. Състезатели, които бяха напуснали клуба, се върнаха и имат желание да се борят за “Локомотив” при новите условия за подготовка. Това е моята цел – да вдъхнем живот на стадиона и клуба.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти