Четирима от ДПС пребиха жестоко човек на Касим Дал

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Битият Исмаил Касабов.
Снимка НПДС

Активисти на ДПС пребиха жестоко човек на Касим Дал. Пострадалият е Исмаил Касабов – политик от НПДС и кандидат за кмет на миналите местни избори.

Четирима активисти на ДПС са го нападнали в с. Езерче, община Цар Калоян, Разградска област, по време на лепене на предизборни афиши. Това съобщиха от пресцентъра на НПДС.

Партията е част от предизборната коалиция „Център – свобода и достойнство“ заедно с НДСВ.

Исмаил Касабов е настанен в разградската болница в тежко състояние от побоя. Помни само, че нападателите са го ритали в главата и в корема.

Коалиция „Център – свобода и достойнство“ реагира остро с декларация, в която изразява дълбокото си несъгласие и възмущение от подобни методи на водене на предизборна борба. От коалицията категорично възразяват срещу всяко насилие, което не може да бъде аргумент в борбата на идеи.

Ето и пълният текст на декларацията

Спрете насилието по време на изборната кампания!

Предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори се превръща в истинска война. На 27 април в Цар Калоян, Разградска област, беше нападнат и жестоко пребит от четирима активисти на ДПС Исмаил Касабов – политик от НПДС и кандидат за кмет на миналите местни избори. Исмаил Касабов е в разградската болница в тежко състояние след зверския побой. Единственото, което си спомня е, че нападателите са го ритали в главата и в корема. Коалиция „Център – свобода и достойнство“ изразява дълбокото си несъгласие и възмущение от подобни методи на водене на предизборна борба. Ние категорично възразяваме срещу всяко насилие, което според нас не може да бъде аргумент в борбата на идеи. Обръщаме се към правоохранителните институции на България и очакваме незабавни действия, които да доведат до бързо издирване и наказване на виновните лица. Този тежък инцидент несъмнено ще предизвика реакцията и на чуждестранните наблюдатели, което нанася поредния удар върху авторитета на страната ни. От партия ДПС очакваме да си прибере биячите, инспирирани от кметове-феодали, и с достойнство да понесе оценката, която ще получи от хората на 12 май.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти