Топ 7 фитнес упражнения вкъщи

12
Добави коментар
vpm
vpm

Кой казва, че фитнес залата е единственото място за истински фитнес? С тези 7 фитнес упражнения ще постигнете завидни резултати вкъщи. Далеч от погледите, докато спортувате, но в центъра на вниманието с новото стегнато тяло.

След като ви показахме нашата селекция от „Топ 5 фитнес упражнения в зала“, сега ви предлагаме обещаните 7 фитнес упражнения, които може да изпълнявате вкъщи. Тъй като пренебрегнахме коремните мускули в залата, моментално компенсираме с 3 великолепни упражнения за тази така податлива към напълняване и отпускане част от женското тяло.

Фитнес упражнение 1 – за горните коремни мускули

За нищо на света не пропускайте частичните коремни преси. Те са идеални за стягане на мускулатурата на горната част на корема. Правят се 25-30 повторения, за напреднали 30-40.

Фитнес упражнение 2 – за цялата коремна мускулатура

Коремни преси с изпънати ръце – също класика в жанра. Укрепват горните, средните и долните коремни мускули. Започва се от легнало положение и тялото описва полукръг, с ръце, насочени към пръстите на краката. Внимание: пазете гърба! Правят се 15-20 повторения, за напреднали 20-25.

Фитнес упражнение 3 – за горните и средните коремни мускули

Това е по-трудно упражнение, но с невероятен ефект. Изпълнява се от легнало положение с крака, изпънати във въздуха. Ръцете се насочват към пръстите на краката, като се повдига само горната част на тялото (кръстът е неподвижен). Правят се 15-20 повторения, за напреднали 20-25. 

Фитнес упражнение 4 – за коремни и седалищни мускули

Това упражнение се нарича „повдигане на таза от лег“. Легнете по гръб със свити в коленете крака и стъпала, разтворени малко повече от ширината на ханша. Ръцете са встрани от тялото. Стегнете коремните и седалищните мускули и започнете да повдигате таза. Правят се по 15-20 повторения, за напреднали – по 25-30.

Фитнес упражнение 5 – лицеви опори

Има ли по-добро упражнение за гръдните мускули от лицевите опори? Няма. Застанете на колене, с лице към пода, ръце малко пред раменете и разперени пръсти. Спускайте тялото надолу, докато горната част на ръцете стане успоредна на пода. След това се избутайте нагоре, докато ръцете се изпънат в лакътя. Правят се 15-20 повторения.

Фитнес упражнение 6 – за стегнати бедра

Упражнение, което няма как да не помните от часовете по физическо в училище. Стяга и вътрешната и външната част на бедрата. Изпълнявайте бавно, като задържате по 10-15 секунди в горна позиция. Правят се по 15-20 повторения с всеки крак.

Фитнес упражнение 7 – за бедрени и седалищни мускули

Застанете на колене в кучешка поза. Краката са събрани, а ръцете са опрени на пода, на ширината на раменете. Изтласкайте левия крак назад и нагоре, като го държите свит в коляното. Правят се по 15-20 повторения с всеки крак.

23.04.2009/Биляна Божилова