Финансова астрология | Астро Хороскопи

30
Добави коментар
olaf
olaf

Съществува финансова астрология. Тя се цели в предсказването на курсовете на валутите, акциите, движението на нивата на различни индекси и стоки на борсата, цената на ценните метали ( основно златот о) и дава насоки как да се търгува.

И това е само част от силата й. Когато искате да регистрирате фирма и да стартирате нов бизнес отново е добре да се допитате освен до вашия адвокат и до финансов астролог, който ще определи най-удачната дата за подобна регистрация.

На базата на статистическo проучване проведено сред няколко хиляди компании в САЩ са определени периодите в които регистрирането на фирма не е препоръчително и има най-голям риск от това да стигнете до фалит. Предполага се, че това е последното нещо, което един собственик иска да се случи с неговата компания.

Горната графика показва един астрологичен феномен – как се променя нивото на индекса Dow Jones в зависимост от положението на Луната в зодиакалните знаци.

Горната графика показва един астрологичен феномен – как се променя нивото на индекса Dow Jones в зависимост от положението на Луната в зодиакалните знаци.

Изследвани са няколко стотин цикъла на Луната и откритието е, че индексът върви надолу, когато Луната се намира в края на знака БЛИЗНАЦИ и началото на знака РАК. Това обхваща един ден на всеки лунен цикъл и той се пада на различни дати всеки месец. Това е само един от многото фактори и открити астрологични зависимости, които дават възможност да се правят подобни финансови прогнози.

Промишленият индекс Дау Джоунс ( Dow Jones Industrial Average (DJIA) ) е индекс за следене състоянието на промишлените предприятия на американския фондов пазар. Създаден е от редактора на вестник Wall Street Journal и основател на компанията Dow Jones & Co Чарлз Дау ( Charles Dow ). Индексът Дау Джоунс се явява най-старият в средите на съществуващите американски пазарни индекси. Обхваща цените на акциите 30 от най-големите и стабилни публични компании ( листвани на босата ) в САЩ. Често се счита за индикатор за състоянието на американската икономика.

За пръв път този борсов индекс е публикуван на 26 май 1896 г. Тогава е представлявал средно-аритметично на цените на акциите на 12 американски промишлени компании. От тези дванадесет компании, само General Electric присъства в съвременната версия на индексa.

Един от съществените недостатъци на индекса Дау Джоунс е начина му на изчисляване – по-скъпите акции участват с по-голямо тегло, което води до ситуации, когато голямо изменение на цените на относително евтини акции може да бъде компенсирано от незначително изменение на по-скъпите акции. Заради това индекса Дау Джоунс не изпълнява ролята си на мерило на общата активност на фондовата борса. По тази причина в последно време по-популярен става индекса S&P 500.