Чанти – тенденции пролет/лято 2013 – Edna.bg

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Какви чанти ще носим през пролет/лято 2013? Отговорът задоволява претенциите и на най-специфичния вкус – разнообразни. Модните тенденции при чантите не ни фиксират нито в размери, нито в цветове, нито в модели. Важното е да ни правят щастливи.

Наричат чантата царството на организирания хаос. Колкото по-голяма, толкова по-голям хаос, но и по-богато царство. Най-важните ти вещи близо до теб – мечтата на всяка жена, която огромната чанта изпълнява. Сезонът пролет/лято 2013 е задоволителен в това отношение, защото ни предоставя богат избор от изкусителни чанти с големи размери. И за да не останат разочаровани дамите с афинитет към мини чантите, тенденциите са щедри и в това модно направление.

Отляво надясно: Dolce&Gabbana; Versace; Prada; Roberto Cavalli

Снимка: Dolce&Gabbana;, Versace, Prada, Roberto Cavalli

Също както модните тенденции при дрехите и обувките, така и тези при чантите ще ни радват в максимална степен със стиловото си изобилие. А откакто модата апелира да не съчетаваме по цвят чантите и обувките, настана моден либерализъм без граници. Но да не губим време в модни откровения, а директно да се насочим към най-модерните чанти за пролет/лято 2013:

* Чанти в ярки цветове
* Изрязани чанти
* Чанти тип „клъч“
* Чанти от змийска кожа
* Чанти тип „пазарска торба“
* Чанти с ефектна дръжка
* Чанти с шнур
* Чанти с принт
* Чанти със странна форма

Чанти в ярки цветове
Неонът е повелител и при чантите. Чантите в ярки цветове печелят топ позиции безапелационно, за да се превърнат в онзи впечатляващ аксесоар, който не оставя безразличие около себе си. Комбинират се идеално с черни и бели дрехи и аксесоари, както и с други флуоресцентни цветове. Furla ги налага. Chanel ги обогатява. Zara и H&M ги правят топ тренд.

Вляво: Furla; по средата: горе – Chanel; долу – Zara; вдясно: H&M

Снимка: Furla, Chanel, Zara, H&M

Изрязани чанти
Това са чантите на дупки, придобити под различна форма. Някои са на флорални мотиви, други на ивици, трети като перфорирани. Интересни са и предизвикват любопитство. Факти в полза на жените, които обичат да правят впечатление. Хит при Alexander McQueen, Versace, Furla, Parfois.

Вляво: Graceland от Deichmann; вдясно: Alexander McQueen

Снимка: Deichmann, Alexander McQueen

Чанти тип „клъч“
Чантите, които се държат в ръка по особено секси начин. Мини или не, те излъчват женственост и са подходящи не само за специални поводи, но и винаги, когато искате да изглеждате елегантна и да се чувствате желана. Givenchy, Chanel и Christian Louboutin ги издигат в култ, Prada ги освежава, а Mango ги превръща в любим аксесоар.

Вляво: горе – Givenchy; долу – Prada; вдясно: горе – Mango; долу – Christian Louboutin

Снимка: Givenchy, Prada, Mango, Christian Louboutin

Чанти от змийска кожа
Влечугото, към което повечето жени имат фобия, продължава да е сред предпочитаните материали за изработка на обувки и чанти. Естествена или добре направена имитация, змийската кожа е с осезаемо модно присъствие и през пролет/лято 2013. Актуална е при Alexander McQueen, Roberto Cavalli, Chanel, Jimmy Choo, Victor&Rolf и почти всички останали.

Вляво: Roberto Cavalli; вдясно: Alexander McQueen

Снимка: Roberto Cavalli, Alexander McQueen

Чанти тип „пазарска торба“
Големите чанти с дълги дръжки са удобни не само за пазар. Те побират всичките ни любими вещи и често ги предпочитаме пред малките чанти дори на официални събития, защото ни осигуряват сигурност и комфорт. Въпреки размера, те също могат да изглеждат изискани. Хит при Dolce&Gabbana, Balenciaga, Jean Paul Gaultier, Mango, Zara и повечето модни марки.

Вляво: Mango; по средата: Zara; вдясно: Dolce&Gabbana;

Снимка: Mango, Zara, Dolce&Gabbana;

Чанти с ефектна дръжка
И дръжката има значение. Някои чанти може да не впечатляват с форма, материал и цвят, но пък имат ефектна дръжка, която ги отличава. Всичко тръгна от чантите с дръжка-обръч, които Карл Лагерфелд създаде за Chanel. След това вече никой не можеше да спре тренда, който се обогатява с уникални модели като при Prada, Christian Louboutin и Moschino.

Вляво: Chanel; по средата: Christian Louboutin; вдясно: Moschino

Снимка: Chanel, Christian Louboutin, Moschino

Чанти с шнур
Малките приличат на кесия, големите на чувал. Чантите с шнур са супер модерни за пролет/лято 2013. Носят се в ръка като вързопче и завършват casual стила повече от успешно. С ресни като при H&M и Mango или в стилизиран елегантен вариант като при Chanel, важното е да не забравяте да ги носите в ръка – така е модерно!

Вляво: H&M; по средата: Chanel; вдясно: Mango

Снимка: H&M, Chanel, Mango

Чанти с принт
Кой казва, че принтовете са само за дрехите? Чантите предоставят достатъчно поле за развихряне на въображението. Райето на Dolce&Gabbana. Черно-бялото каре на Louis Vuitton. Леопардовият принт на Emporio Armani. Геометричните мотиви на Zara. Чанти с добро настроение, което е заразно.

Отляво надясно: горе – Dolce&Gabbana; Emporio Armani; долу – Zara; Louis Vuitton

Снимка: Dolce&Gabbana;, Zara, Emporio Armani, Louis Vuitton

Чанти със странна форма
Модните закачки продължават. Големите дизайнери обичат да си играят с формите на чантите, но за тази пролет и лято странността се наложи като топ тренд. Чудя се коя харесвам най-много – чантата на флорални мотиви на Moschino, черно-бялата чанта с външен джоб във вид на плик за писмо на Zara или рошавата красавица на Dolce&Gabbana? Въпрос с три верни отговора.

Вляво: Moschino; по средата: Zara, вдясно: Dolce&Gabbana;

Снимка: Moschino, Zara, Dolce&Gabbana;

* Видео финалът е за виртуозите в чантите – Furla с представянето на колекция пролет/лято 2013.