Какво се случва навръх Великден

5
Добави коментар
lubopav
lubopav

Честита нова седмица! Енергийният фон отново е нагнетен и развълнуван, къде заради ежедневните избори пред които ни поставят енергийните предизвикателства, че и важните политически избори, които наближават. А не е за пренебрегване и мощното изливане на високовибрационна енергия, която не е по вкуса и възможностите на всеки. Твърде е възможно това да предизвиква дискомфорт, катарзисни трасформации, дълбочинни изчиствания. Бъдете нащрек и осъзнати в комуникацията си с другите, ако се появят смущения в нея, не се поддавайте на емоционалните вихри, а се огледайте и проучете откъде идва това накъсване на комуникацията, чувате ли се наистина?

Много често усещаме някакво напрежение, неизказано неодобрение, поредния остарял порочен модел. Просто го усещаме, без да има нужда нещо да бъде изказано на глас, или да го видим доказано в действие. Маските вече не работят, всичко отвъд тях е прозрачно.  И просто знаем. Не знаeм откъде и защо знаем, но просто знаем.
Но когато дойде усещане за отблъскване на полюсите, за накъсана комуникация – първо проверете – дали пък това не е отсянка от стар модел, от минал живот, неясен спомен за нещо отминало? Проверете, проучете и бъдете смели, открити и с доверие изяснете ситуацията.

Поредният енергиен портал, който започна от Уесак е все така отворен и от нас зависи как ще се възползваме от възможностите, които предлага. Изключителната близост на енергиите на възнесените учители, и в частност на Христос ни подканя към едно пътешествие към дълбините на съществото ни, към отваряне на сърцето, осъзнаване и пробуждане на Христовото съзнание, пробуждане на творческата енергия, трансформираща работа с физическото и фините ни тела. Многоизмерните нишки ДНК се активират все по-бързо, все повече фини наши способности се пробуждат. Възвръщат се спомени, телепатия, интуиция и осъзната връзка с информационното поле на Вселената. Все повече хора се осъзнават, че няма нищо грешно в това да пробудят Твореца в себе си, все повече започват да вярват и осъзнават свещеното си право на творческо разгръщане, да излязат от черупките и ограниченията, налагани с години от обществото, от учители, родители и поколения закостеняли модели.

Показателен беше и вчерашният ден – Цветница, който донесе поредната огромна приливна вълна на осъзнаване и трансформация, която усетихме така мощно в пълната зала по време на нашето тайнство. За всеки това бе различен процес – при някои беше мощна трансформираща вълна, същински катарзис през бури, възкресени спомени и сълзи, разклатени основи за други, прилив на нови идеи и смелост за реализирането им за трети. Това се случва навсякъде в момента. И ако подобно на Христос, който преди 2 хиляди години влезе в Йерусалим на този ден, то ние тържествено влязохме в Храма – в свещеното пространство на сърцето. Христовото съзнание вече е част от нас, в сърцата на всеки от нас – стига да сме готови да го допуснем и разгърнем като част от нас. Христос вече е превъплътен, отново. Но вече не в единично физическо тяло, жертвайки себе си, за да спаси нас “грешниците”. А вече е частичка от всеки един от нас. Всеки един от нас е Спасител, Месия, Учител – сам на себе си и в единение със, и за Цялото. “Каквото мога аз, го можете и вие. И повече даже” – Исус отдавна ни е казал истината, но ние предпочетохме да влезем в жертвения модел, отказвайки да поемем отговорност за живота си. Време е да насочим енергията в друга посока.

Затова оставете вече жертвения модел, излезте от него, излезте от модела за консумирането на мъртва плът по Великден – поредното наливане на енергия в егрегора на играта на жертвеност-опрощение-избавление. Няма кого да омилостивяваме, правейки жертви, няма смисъл чрез осмъртяване и кръв да се празнува тайнството на Живота. И вие го знаете. Знам, че го знаете. Може би не с ума си, а интуитивно, нелогично и със сърцето си – просто вече го знаете.

Осъзнато разглеждайте всяка ситуация, в която се озовете, осъзнато посрещайте всяка емоция, която се надигне – изучете корените им, произхода, вижте дали този, който понечва да реагира сте вие, или е онова малко гневно духче във вас, което се опитва да ви държи настрани от истинската ви същност. Христовото съзнание е любов, творчество, осъзнатост, майсторско одухотворяване на материята, вярата и знанието, че светлината на съзнанието може да трансформира материята. И го прави. Възползвайте се от Христовата енерия, която в момента ни залива с такава фокусираност, допуснете я, отдайте й се и вижте как чудесата стават неизменна част от живота ви.

Възкресението се случва в нашите сърца – допуснете го!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, споделете я с приятели чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Tags: Великден 2013, пробуждане на Твореца, свободен избор, тайнство по Цветница, текущата ситуация, Христова енергия, христово съзнание