Вардаров: Хора, близки до Емил Димитров, ми се обаждаха да не участвам в търгове

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Хора, близки до Емил Димитров, ми се обаждаха да не участвам в търгове. Това обяви пред Нова телевизия управителят на “Вардаров” ООД – Любомир Вардаров. Той обяви още, че не познава Цветан Цветанов, който е пускал смс-и до Димитров да “помага”, а него го е виждал веднъж.”Учуден съм, че фирмата ми е намесена в цялата тази работа. Във фирмата ми са правени стандартни проверки и не е открито нито едно нарушение. Сега просто ми е намесено името. Много съм учуден, че срещу мен е водена проверка, за която не знам. Явно Емил Димитров има повече информация от мен. Фирмата ми е намесена, а няма текуща проверка. Как става това?”, пита Вардаров. 

”Фирмата ми работи в района на Златица и Пирдоп. Участвам в търгове за дърводобив. В средата на лятото реших да участвам в определени търгове. Тогава ми се обадиха хора, близки до Емил Димитров, и ме предупредиха, че търг №2 е определен за съответна фирма и да не участвам. Аз обаче реших да участвам. Пак ми се обадиха и ми казаха, че ще си имам проблеми. Реших да участвам и на друг търг, който изведнъж беше отменен. После го насрочиха. Тогава ми се обади много близък роднина на Емил Димитров да не участвам, но аз се явих. В последствие бях дисквалифициран. Заведох жалба и спечелих във Върховни административен съд. Ето така е замесена фирмата ми”, разказа още управителят.

Любомир Вардаров поясни също така, че докато Емил Димитров е бил депутат, са направени назначения по високите етажи на администрацията и даде пример с бившия директор на Изпълнителната агенция по горите Бисер Дачев, който бе назначен за директор на Държавно ловно стопанство “Осогово”.

Бисер Дачев бе освободен от поста си в ИАГ по нареждане на премиера Бойко Борисов, след скандала с препродадените 29 декара дюни край Несебър.