Направи си сам огледало слънце

1
Добави коментар
artandblog
artandblog

Всички ние използваме огледала в домовете, за да се оглеждаме и да декорираме домовете си. Идеята за огледало на houseoffifty е да можем сами да си направим огледало във формата на слънце. Ще видите, че е много просто и лесно. Всеки може да го направи лесно, бързо и евтино.

Необходимо ви е:

Кръгло огледало с рамка, която да има поне малка дебелина.
Тиксо (хартиено тиксо или обикновено цветно)
Линия
Пистолет за силикон + силиконови пръчки
Малко фино трионче
Сноп еднакви по дебелина пръчки
Шкурка
Спрей (боя)

1. Нужни материали

2. Разделете огледалото на равни части през центъра – тук използвате тиксото, за да маркирате частите. Най-добре ще е да използвате хартиено тиксо, защото няма да ви се наложи да чистите лепилото от огледалото ако изпробвате обикновено.

3. Нарежете пръчките с различни дължини и да имат равни краища.

4. Помогнете си с линията, за да поставите симетрично и под права линия основните пръчки, като ги лепите със силикон (използвайте пистолета).

5. След като наредите основните пръчки и ги залепите, можете да поставите и останалите. Редувайте пръчки с различна дължина, за да получите разчупени лъчи.

6. След като налепите всички пръчки с парче шкурка можете да премахнете стърчащия силикон.

7. Залепете върху огледалото с помощта на тиксото и хартия (амбалажна, вестник или  друга). Целта е, когато боядисвате да не изцапате стъклото.

8. Боядисайте отпред и отзад огледалото с едноцветен спрей или различни цветове. Използвайте по-качествени спрейове, които изпръскват боята с по-голямо налягане. Това ще ви осигури по фино боядисване.

9. След като е изсъхнала боята премахнете внимателно хартията, която залепихте преди боядисването.

Честито, имате страхотно слънце огледало. И нека всеки път, когато го погледнете да виждате колко сте слънчеви, здрави и усмихнати! Благодарим отново за снимките на houseoffifty.