Предимства на трислойния паркет

3
Добави коментар
ka64ei
ka64ei

Защо да изберем трислоен паркет.

Трислойните паркети са сравнително нов продукт за нашият пазар и определено стоят по долу от масивният паркет в разбирането на българският клиент. Дали има основания за това? Определено не. За да успея да ви убедя в противното ще трябва да се запознаем с малко повече информация за паркета, неговата структура и изработка.
По мои наблюдения хората считат трислойният паркет за …не съвсем естествен паркет. Факт е, че на пазара в България има и много евтини и некачествени предложения, които използват за основа различни пресовани дървесини (подобно на ламината), но когато говорим за качествен трислоен паркет, имаме предвид изцяло естествен продукт.

Полезна информация

Ето и кратко описание:
Както показва името му този паркет се състои от три слоя.
Горният слой е от благородна дървесина – най-често използваната в Европа е дъб, но има и достатъчно голямо разнообразие от други видове – клен, бук, орех, ясен, различни екзотични дървесини. Този слой обикновено е между 3 и 5 мм. и позволява 3-4 цикления. А ако паркетът е качествен, добре монтиран и правилно експлоатиран това означава 40-50 г. живот на настилката. Не познавам никой, който де се надява на толкова, но според мен това е предостатъчно. А самото циклене позволява да обновим паркета и той да придобие съвсем различен вид. Това може да бъде полезно, когато искаме да обновим интериора или когато е дошло време за ремонт.
Долните два слоя са обикновено от иглолистна дървесина и са слепени така, че нишките на двата слоя да са с кръстосано направление. Това дава прословутата стабилност на трислойният паркет и позволява производството на много големи ламели с дължина над 2 метра.

Тази конструкция позволява и безпроблемният монтаж на трислойният паркет върху подово отопление – напълно невъзможно за масивен паркет, поради огромната вероятност от „измятане„.

Разбира се особено важно е как вашият паркет ще се впише в домът ви. Трислойният паркет дава това огромно разнообразие не само от дървесини, но от цветове, ефекти, обработки нужни за лесен и безкомпромисен избор на паркет.

Трислойният паркет е винаги с фабрична обработка и финиш – няма нужда от циклене и лакиране при монтажа. Това спестява време и пари, както и гарантира задрвина и висока устойчивост на покритието. То може да бъде лак или масло. Изборът е в нашите ръце.

Трислойният паркет се монтира изключително бързо и лесно, като има два варианта – плаващ монтаж с клик система или залепяне за основата.

Ако държите на опазването на околната среда отново трислойният паркет е правилният избор, защото се използва много по малко дървесина от ценни и трудно възстановими видове.
Всеки реномиран производител на паркет притежава FSC сертификат, който удостоверява, използваната дървесина само от лицензирани борси.

Ако ви предстои ремонт, обновяване на интериора или смяна на подовите настилки и сте се замислили да монтирате паркет се надявам настоящата статия да е била полезна за вас. Ако статията предизвиква интерес: повече за трислойния паркет тук

Ако статията Ви харесва, моля помогнете да я популяризираме като я харесате или споделите чрез бутончетата отдолу. Благодарим Ви много!