8 начина да бъдем популярни във Facebook

5
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Днес ще ви разкрием осем интересни подхода, които ни разкриха от Forbes за това как да бъдем по-популярни в социалната мрежа Facebook. Все по-голяма част от хората вече са в социалните мрежи, а особено във Facebook. Ако искаме нашият глас да бъде чут е добре да се възползваме от съветите, които ни дават колегите от Forbes. 

Гледайте часовника

Ако искате да получите силна видимост и отразяване на своя статус, то добре е да публикувате в часовете между 18:00 и 21:00 ч. Тогава потребителите във Facebook са най-активни и шансът да видят какво искате да им споделите се увеличава значително. Според Forbes интервалът между 15:00 и 16:00 също е добър вариант, тъй като е края на работния ден.

Публикувай и трий

Ако постът ви не получи лайкове или коментари, то по-добре да го изтриете. Въпреки, че алгоритъмът на Facebook не подсказва подобно нещо с EdgeRank формулата си, ако искте вашите постове да са винаги отгоре във “фийдовете” на потребителите е добре всичките те да са подкрепени солидно.

Задавайте подканващи въпроси

Публикуването на провокативна или интересна снимка е винаги добре да бъде подкрепена с въпрос. Колкото по-интересни са тези два елемента, толкова по-силен ще е ефекта.

Не прекалявайте

Добре е да не публикуваме повече от два поста на ден. Максимум три. Все пак не искаме да се превърнем в спамъри, които да отидат в черните списъци на нашите приятели и познати в социалната мрежа.

Атакувайте със знаменитости

Жадни сте за лайкове и коментари под поредната си снимка? Нека тя бъде такава с известна личност или на някое фамозно място. Например как сте застанали пред Айфеловата кула или на фона на река Темза в Лондон. Това със сигурност ще проработи.

Филтрирайте снимките 

Преди да качите снимка е добре тя да понесе поне един филтър от Instagram или MyTubo. Така снимката става по-красива и приятна за окото. Следователно тя събира повече положителни отзиви и бива харесвана.

Бъдете различни

Когато дадено събитие е на фокус в социалната мрежа, то вие трябва да се откроите от тълпата. Изкажете мнение, което е тотално различно от всички останали. Разбира се, внимавайте какво пишете и бъдете подкрепени винаги с факти, за да не ви оборят неприятно.

Отдайте заслуженото и на другите

Коментирайте, харесвайте и споделяйте постовете и на другите в мрежата. Когато един статус ви хареса, споделете го, харесайте го. Направете жест и той ще ви се върне в последствие.

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.