Адвокатката на Кела джитка с доматено кабрио

1
Добави коментар
region.burgas
region.burgas

Екстравагантната Пенка Мутафчиева ходи на свиждания на известния си клиент Пламен Кела със спортно бижу в доматен цвят.

Мутафчиева не шофира сама, колата я оставя по вратите на пандиза, тя слиза с добре оттренирано движение въпреки тесните поли, които обикновено носи. По-късно шофьорът идва да я прибере.

Адвокатката от софийската колегия отново бе в затвора тия дни, в изпълнение на заканата си, че докато законът й позволява ще пуска жалби срещу ареста на Кела. Затова през последната година Пенка Мутафчиева е по-често в Бургас, отколкото в София, където е кантората й.

Тя даде много от себе си Дишков да замени затвора със санаториум, но засега той трябва да се задоволи с ремонтираната си килия. Мутафчиева е повече емоционална отколкото систематична, но има остър ум, между дипломатичността и фронталната атака, избира второто, описва я нейн колега. Трябва да е прав, като се има пред вид, че Пенка е единственият адвокат, казал в очите на окръжния съдия Захарин Захариев, че лъха на алкохол в съдебната зала.

Юристката, която обича женствени тоалети и високи токове, е в авангарда на солидния адвокатски екип, който подготвя защитата на Кела. Делата за мерките за неотклонение са основната й задача. Всеки от адвокатите работел в свой ресор, а печеният Любомир Новиков имал цялостен поглед върху защитата.

На 16 май се навършва една година от решението на ВКС, с което 20-годишната присъда на Кела бе отменена, а разследването – възобновено. Той обаче е задържан от година и 8 месеца. Дългият предварителен арест ще е сред аргументите за замяна на решетките с по-лека мярка в следващите опити на Мутафчиева.

Пламен Кела (37 г.) е обвинен като поръчител на убийството на Димитър Стаматов – Мастара, собственик на цех за салами.