Как се дресира зла зълва

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Колко много е казано за укротяването на зловредните свекърви! Не само те обаче пият кръвчицата ни… Каква може да бъде сестрата на нашия съпруг и как да я дресираме, за да стане по-мека от коприна, чети по-надолу. И така, въпросната дама е…

„ГРУБИЯНКА“

Тя те ненавижда (обикновено не е ясно защо), не пропуска да избълва по твой адрес някаква гадост, а твоите успехи за нея са остър нож. Сред най-любимите номера на тази простачка са например да се изтърси в дома ти в осем сутринта в неделя уж за кибрит, с тайната цел да види как изглеждаш без грим и да провери дали не носиш изкуствени вежди или зъбна протеза.

Да се опитваш да намериш общ език със зълвата грубиянка е загубена работа. Тя се бори с теб, не защото ти не си й угодила, а защото не иска да губи женската си власт над брат си, неговите приятели и познати. Тя не би изтърпяла наоколо друга жена, освен ако тя не е чукнала стотака. Грубиянките не разбират от добро, а чуждата интелигентност приемат за слабост. За да обезвредиш тази персона, действай с нейното оръжие. Озъби й се поне веднъж, и тя, усещайки кой е шефът тук, мигом ще омекне.

„СЪРАТНИЦА“

Тя не се кара с теб и не говори зад гърба ти лоши неща. Подарява ти разни неща, може безкористно да ти помогне в домакинството или да ти даде пари назаем. Не зълва, а гълъб на мира! В какво е капанът? Ами в това, че, бидейки до краен предел предана на брат си, тя е готова да направи всичко за неговото щастие и благополучие. Да остане с детето ви, когато вие сте на театър, но и да те излъже, че брат й е бил у тях на гости, докато той всъщност е прекарал вечерта в леглото на друга жена. Такава зълва ще ти направи педикюр и… ще ти забие нож в гърба. Зависи за какво я е помолил скъпият й брат…

Да се дресира такава „напаст“ е трудна работа -тя като зомби е готова да служи на брат си винаги. Можеш обаче да я сложиш на място, ако запомниш правилата за общуване със „съратницата“. Никога недей да откровеничиш с нея, колкото и ситуацията да предразполага към това. Избягвай да й искаш заеми и не я въвличай в семейните ви дела. Направи й някоя и друга значима услуга и тя ще се почувства задължена. Така в труден момент може би ще я е срам да ти подлива вода.

„ЗМИЯ“

Тя може да изглежда доброжелателна или безразлична. Но това е само на пръв поглед. Нейното приятелско явяване на вашата семейна територия винаги се съпровожда от серия обходни стъпки. Веднъж например отзивчиво ще попита дали може да ти помогне в почистването на кухнята, че „върху бюфета е такава прах, че може да се пише по него“. Друг път ще се поинтересува защо носиш такива тесни дънки. („Когато те видях за първи път, веднага разбрах, че си страшна кокетка!“). Изобщо в края на вашата съвместна среща твоят благоверен ще е готов да те изхвърли през прозореца или най-малкото да отиде в някоя брачна агенция за нова спътница в живота.

Да се даде урок на зълвата „змия“ е голям кахър. За целта е необходимо старателно да набелязваш и да запомняш всичките й слабости и при всяка атака на подлата жена да отвръщаш на удара. Ако тя е умна, бързо ще се светне какво се иска от нея и ще се побои да ти мъти водата. Дори може напълно да изчезне от хоризонта.

„МЛАДЕНЕЦ“

Тази зълва не се опитва да нанесе вреда на отношенията между теб и брат й. Защото тя е беззащитна и безпомощна като новородено бебе и вечно се нуждае от помощ, съвет, съчувствие. Ту ще се тръшне от грип точно когато сте си взели билети за концерт. Ту „коварните“ й комшии отгоре ще наводнят апартамента на безпомощното „момиче“ и то под предлог за спешен ремонт ще изкрънка от брат си парите, спестени за лятната ви почивка. Ту ще нахлуе в дома ви късно вечер с вайкания за това, че е налегната от депресия и мисли за самоубийство. Изобщо незабелязано тази сестра заема твоето място на „слаба жена“ във вашия съюз и „прилапва“ любимия ти за своя изгода.

Изходът е само един: постарай се да намериш на безпомощната самотница мъж, който би поел функциите на спасител и утешител. И всичко ще бъде ОК!

„ДОМАКИНЯ“

В известен смисъл тя прилича на „змията“, но действа по-грубовато и понякога без зла умисъл. Нахлувайки във вашия семеен живот, „домакинята“ се разпорежда там, сякаш иска да заеме твоето място. Старателно глади ризите на брат си, които ти не си намерила време да изгладиш още вечерта; прави супа от месото, което си купила за изискан специалитет; черпи детето ти с мандарини, към които то има алергия. След като си отиде, на теб ти се плаче за бездарно използваното прекрасно филе, а съпругът ти се измъчва от съмнение правилно ли е постъпил, като е избрал да живее с теб.

Опитай се да действаш чрез своята половинка – обясни му деликатно, че не би искала сестра му да развъжда цветя на вашия прозорец. Тях просто няма кой да ги полива, а и много цапат. Докажи, че от хубавото месо е по-добре да се приготви нещо по-вкусно от обикновена чорба. И изобщо нека тази „домакиня“ да домакинства в своята си къща!