Фън Шуй за детска стая видяна 3761 коментари 0

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Начинът, по който изглежда стаята на детето би могъл да помогне на вашия малчуган да расте пълноценно, а може и да потиска неговото развитие. Как да създадете детска Фън Шуй стая за здраво, щастливо и умно дете?

Цветовете на детската стая

Цветовете имат различни цели в изкуството на Фън Шуй. Всеки цвят носи свой смисъл за живота и своя собствена енергия. Интензитетът на Чи енергията в детската стая зависи от интензитета на цветовете в нея.

Очите на бебето, например, се нуждаят от контрастни и ярки цветове, които се развиват постепенно. Важно е в стаята на мъничето да има силни основни цветове.

Играчките и снимките са чудесен начин да ги внесете вътре, тъй като е абсолютно неподходящо да ги използвате за основен цвят. В началото изберете цвят, който е леко по-тъмен от белия, за да създадете добра основа за контраст. След това преминете към нежно синьо или зелено, които ще допринесат за успокояващата атмосфера в детската стая.

Да боядисате стаята на вашата принцеса в розово не е много добра идея. Вече споменахме, че във Фън Шуй различните цветове имат различни значения и енергия.

Някои от тях са подходящи за детската стая, а други не.

Добър избор:

синьо – знания

зелено – нов растеж

жълто – здраве

Не толкова добър избор:

червено – огън /прекалено висок интензитет/

розово – любов и брак

Разбира се вие винаги бихте могли да добавите акценти в червено, розово и всякакви други цветове. Използвайте вашата артистична чувствителност и дизайнерски умения, но не и за цялата стая.

Място, размер и разположение

Принципите на Фън Шуй касаят не само физическото пространство и неговото съдържание, но също и баланса в пространството, който влияе на човека живеещ в него.

По правило на възрастните им е необходимо голямо пространство, а на малките деца – пространство с по-малки размери, в което да създадете защитена среда.

Размер на детското легло

Не забравяйте, че детето си е дете, въпреки че расте на сантиметри и килограми. Следователно леглото му трябва да расте заедно с него, но максимум два пъти, колкото бебешкото креватче.

Разположение на детското легло

И така, къде да поставите това единично легло в малката стая? В един от ъглите на детската стая по продължение на стената. По този начин ще създадете в детето чувство за сигурност, тъй като това ще е неговата „пещера“.

Безпорядъкът в детската стая

В стаите на много от днешните деца цари истински хаос. Помогнете им да поддържат личното си пространство и да го балансират, въпреки че е необходимо да бъдете и реалисти. Безпорядъкът в детската стая е нормален до някаква степен, особено за тийнейджърите.