Как да си направим двойна топка за самомасаж?

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Масажът е есенциална част от възстановяването. Самомасажът е важен компонент на масажа. В този материал ще ви покажем как да си направите сами такъв уред за самомасаж.

Статията за фоумролера отвори много важна тема в областта на самомасажа и възстановяването. Време е да я доразвием с малко практически насоки. Запознайте се с малкия брат на ролера – двойната топка.

Необходими материали

Две използвани (или нови) топки за тенис, широка ролка лейкопласт.

Изработка

Поставете двете тенис топки една до друга и ги облепете плътно с лейкопласт. Готови сте, когато лейкопластът покрива плътно повърността на тенис топките и отникъде не прозира жълто-зеленият им цвят. Най-добре минете с още един слой лейкопласт.

Внимание

Някои хора се подвеждат да използват широпка ролка тиксо или подобни залепващи материали с гладка повърхност. Недейте! Повърхността на лейкопласта създава добра сцепление, докато тази на тиксото се хлъзга и самомасажът е много по-НЕпълноценен.

Предимства

Дойната топка превъзхожда фоумролера при самомасаж на следните области:

Дълбоките ротатори на бедрената кост (малките мускулчета под Gluteus maximus – още познат като „задника“);

Горната част на гърба и по-точно мускулите между плешките, както и горния трапец;

Прасците и peroneals (след като понапреднем с ролера);

Част от гръдните мускули и най-вече Pectoralis minor.

Според моето лично мнение двойната топка превъзхожда в много случаи и единичната топка, понеже е доста по-трудно да контролираме движението на последната и често се случва да ни избяга.

Насоки

Ако сте ларж, може да си купите нови тенис топки. Ако сте студент, който работи, за да си плати семестъра, може да се разходите до някой тенис корт и да ги помолите да ви дадат няколко от бракуваните тенис топки. Последните може да не са подходящи за тенис, но за самомасаж, и особено облепени с лейкопласт вършат абсолютно същата работа като новите тенис топки.

Хареса ли ти статията?

Сподели я с приятелите ти, може да бъде полезна и на тях:

Не изпускай и другите ни статии – абонирай се за имейл бюлетина ни.

Лазар учи хората как да се движат и хранят, за да се чувстват и изглеждат по-добре. Учил е специалност „Наука за храненето“ в Германия и е сертифициран към треньорската програма на Charles Poliquin – PICP 2, както и към Biosignature Modulation. В работата си набляга на възпитаването на хранителни и двигателни навици, които дават дългосрочни резултати.