Пеевски и Цветан Василев обърнаха гръб на Цветанов: „Цецо, играта свърши!“

1
Добави коментар

/Поглед.инфо/ В. „Всеки ден“, собственост на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, стана поредната медия, доскоро вярна на управлението на ГЕРБ, Бойко Борисов и Цветан Цветанов, която се извъртя на 180 градуса. Водещото заглавие на първа страница на вестника е лаконично: „Цецо, играта свърши!“. Припомняме, че наскоро друго издание, което е собственост на Пеевски, обърна гръб на доскорошната власт.

Преди десетина дни внезапно, но не и неочаквано в. „Уикенд“, собственост на Делян Пеевски и финансиран от банкера Цветан Василев, се обърна срещу бившия вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. В броя си от 19 април изданието посвети три страници на скандала с незаконното подслушване от МВР.

Публикацията беше поместена в рубриката „Голямото слухтене“ и в нея се твърдеше, че „И Слави Трифонов бил записван незаконно“, „Над 150 души са следени постоянно“, „Мобилните подслушвачи са внесени от Израел и струват около 4 млн. евро“. Публикацията беше изцяло в негативен тон спрямо Цветанов и индиректно го посочваше за основен виновник за подслушванията.

Подобни публикации във „Всеки ден“, както и в „Уикенд“ преди това, бяха немислими до неотдавна, тъй като в последните четири години тези медии се бяха превърнали в нещо като официоз на ГЕРБ и лично оръжие на Цветан Цветанов за изпълнение на мокри медийни поръчки.

Фактът, че обръщат рязко гръб на бившия вътрешен министър и председател на предизборния щаб на ГЕРБ, говори, че наистина има много сериозни размествания във властта и въпреки че до изборите Цветан Цветанов няма да се откаже от имунитета си, след като прокуратурата намери достатъчно даказателство срещу него, че е разпоредил незаконното подслушване, за него играта наистина е приключила.

Източник: Гласове

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели