Поглед към комедията с Винс Вон и Оуен Уилсън “Стажанти” и нови детайли за филма

2
Добави коментар

През 2005-та година Оуен Уилсън и Винс Вон изпълниха главните роли в комедията “Ловци на шаферки”, която надмина всички предварителни очаквания и се превърна в международен бокс офис хит с приходи от близо 300 милиона долара.

Въпреки желанието на филмовите студия да съберат отново Вон и Уилсън в комедийна продукция двамата актьори поеха по различни пътища и насочиха вниманието си към други проекти. Едва през 2011-та година се появи информацията, че се подготвя нова комедия, която точно като “Ловци на шаферки” ще разчита изцяло на успешната екранна химия между Вон и Уилсън. От студиото 20th Century Fox съобщиха, че официалното заглавие на лентата е “Стажанти”, а историята ще се фокусира върху двама обикновени продавачи, които започват да стажуват в струващата милиарди долари корпорация Гугъл (Google). Режисурата на филма беше поверена на Шон Леви, който има значителен опит в комедийния жанр благодарение на работата си по “Бракувани”, “Деца на килограм” и двете части на “Нощ в музея”.

В момента Леви работи по финалния монтаж на “Стажанти”, а самия филм ще се завърти по българските киноекрани в средата на този месец юни. Рекламната кампания на продукцията е в разгара си и от 20th Century Fox не крият големите си очаквания по отношение на бокс офиса (въпреки че през това лято ще се състоят премиерите на няколко големи блокбастъри, които със сигурност ще бъдат силна конкуренция). През изминалите месеци бяха разпространени няколко трейлъри и телевизионни реклами на “Стажанти”, а сега от студиото качиха в интернет и нови официални снимки от филма на които се виждат двамата главни герои в изпълнение на Винс Вон и Оуен Уилсън.

Вон и Уилсън се превъплъщават в ролите на приятелите Били и Ник, които губят работните си позиции в сектора за продажби заради доминацията и бързото развитие на дигиталните технологии. Решени да си намерят по-добри работни места и да докажат, че не са изостанали по отношение на новите технологии те успяват да се присъединят към програма за стажанти на компанията Гугъл. Но факта, че вече стажуват е само началото на битката. Попаднали в съвсем непознат за тях свят Били и Ник трябва да се преборят с доста по-млади от тях компютърни специалисти, които също се борят за позиции в компанията.

Според режисьора Шон Леви “Стажанти” е първия игрален филм, който представя по възможно най-реалистичен начин света на Гугъл.

Леви: “Само 5 процента от показаното във филма може да бъде наречено измислица. Повечето неща които показваме са напълно истински. Начинът по който се работи в офисите на Гугъл, политиката на компанията, начина по който хората мислят и осъществяват идеите си, специалните места за почивки, работните позиции – всичко това е напълно истинско. Ние просто го показваме на екран. Ако имахме някакви въпроси от Гугъл винаги бяха на разположение и ни помагаха. Без тях този филм нямаше да съществува.

Оуен и Винс не искаха да участват в нов проект заедно освен ако не става дума за нещо наистина оригинално. Докато снимахме “Съседска стража” Винс ми спомена за “Стажанти” и аз веднага се влюбих в историята. Казах си, че трябва да направя този филм на всяка цена. Харесва ми, че през повечето време главните герои са като риби на сухо. Те са напълно извън средата си, но правят всичко възможно за да се нагодят към ситуацията и да не се изложат пред останалите. Има и романтична нишка в историята. Не искам да разкривам много, но ще кажа че става дума за героя на Оуен Уилсън и героинята на Роуз Бърн, която е един от изпълнителните директори на Гугъл.”

Освен Винс Вон, Оуен Уилсън и Роуз Бърн в “Стажанти” участват още Макс Мингела, Джесика Сзор, Джон Гудман и Дилън О’Брайън. Режисьорът сподели че на екран ще се появяват и много познати лица от шоубизнеса, но отказа да разкрие конкретни имена.

Идеята за филма е на Винс Вон, а сценария е написан от Джаред Стърн (“Пингвините на Мистър Попър”). Снимките протекоха в Сан Франциско и Атланта, а екипа разполагаше с бюджет от около 40 милиона долара.

Българската премиера на “Стажанти” ще се състои на 14-ти юни, тази година.