Таки подарил „Ферари“ на полицията в Дубай

2
Добави коментар
mignews
mignews

Полицията в Дубай се сдоби със суперавтомобил – Ferrari FF. Луксозното возило било уредено като подарък за униформените от влиятелен чужденец в златния град,  който се славел с топлите си връзки в елитните среди на Формула1. Близки до местния ъндърграунд веднага приписаха скъпия подарък на легендарния Христофорос Аманатидис-Таки, който не само е заклет фен на Формула1, но и дължи услуга на дубайските власти.

Факт е, че издирваният за ръководител на организирана престъпна група за наркотици не бе екстрадиран у нас само защото властите в арабския свят отказаха да направят това, пише „България Днес“. Според тях срещу сочения за един от най-силните наркобосове на Балканите няма достатъчно доказателства за извършвана престъпна дейност.

Ферарито засега ще бъде само атракция за туристите и няма да се ползва за борба с нарушителите по пътя.
Така след години издирване в Интерпол и у нас Таки отново се размина с Темида. Той продължава да води необезпокояван охолен живот в арабските емирства. Шири се в луксозен апартамент, а приятелката му – манекенката Боряна Шехтова, окончателно напусна България, за да бъде неотлъчно до него. Последно тя и сестра й позираха пред фотообектива на Таки именно на състезание на Формула1, което се проведе в Дубай.

Компанията на двете блондинки и Христофорос била забелязана от бдителни българи, които също присъствали на състезанието. Макар че Таки упорито отказвал да се снима, не се притеснявал да спретне фотосесия на красивата Боряна Шехтова. След това се настанали в ложата, където се предлагат само отбрани напитки и храни, както и минерална вода със златни частици и цена от 100 долара за 250 мл. Запознати разкриха, че Аманатидис отдавна си падал по автомобилните състезания и дори инвестирал в тази сфера. Оттам идвали и добрите му познанства с местните босове на автомобилния спорт.

Христофорос Аманатидис бе издирван близо 3 г. от Интерпол. Той бе задържан в Дубай на 9 май 2012 година. Таки бе обявен за издирване по искане на Софийската градска прокуратура през лятото на 2009 г., след като у нас полицията излови десетина от аверите му и ги тикна в ареста. Първо бе издадена европейска заповед за арест, но след като търсенето из Европа не даде резултат, МВР поиска Интерпол да го търси в цял свят. В края на април молбата е подновена официално.

Според една от версиите Таки е отишъл сам в полицията в Дубай. Тогава той вече е знаел, че България няма договор за екстрадиция с емирството. Българските власти са категорични, че Таки е от най-страшните и мощни наркобосове. Прокуратурата повдигна задочно обвинение на Таки за това, че е ръководел наркоразпространение заедно с Христо Вартерян – Ицо Исуса в София. Последният изчезна безследно по чехли от дома си малко след като Аманатидис напуснал България. И до момента той е в неизвестност, а напоследък упорито се заговори и че е мъртъв.

Властите в Дубай официално са отказали да върнат Таки у нас.  Според запознати отговорът им е получен в началото на януари, но родните магистрати предпочитат да запазят информацията в тайна.