След 40 години мълчание Джими Конърс разкри причината за раздялата с Крис Евърт

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Те бяха златната двойка в тениса, шампиони на корта и влюбени извън него. Малко преди Джими Конърс и Крис Евърт официално да сключат брак в средата на 70-те години, сватбата им е отменена. Нито един от двамата американци не разкрива каква е причината за внезапната раздяла, а всички фенове са наистина озадачени. Близо 40 години по-късно Конърс изненадващо разкрива кое е това, което е разделило тогавашните лидери в световната ранглиста при мъжете и жените.

Изразявайки се по заобиколен начин и без да го казва в прав текст, Джими Конърс признава, че тогава 19-годишната Евърт е взела еднолично решение да направи аборт и това е сложило край на отношенията им.

„Младежката ни страст доведе до последствия и трябваше да бъде взето решение, решение от двама човека“, споделя Конърс в книгатa The Outsider. – Криси се обади, за да каже, че ще се погрижи за „проблема“ в Лос Анджелис. Лично аз бях много щастлив от факта, че природата поема естествения си път и щях да поема отговорност за това, което щеше да се случи. Криси обаче бе взела сама решението, времето не бе подходящо, кариерара й тепърва започваше. Единственото, което тя ме помоли, бе да се погрижа за някои детайли“, продължава с признанията американският тенисист от близкото минало.

Конърс разкрива и каква е била неговата реакция на решението на Евърт да абортира: „Чудесно, благодаря, че ми каза все пак. След като очевидно нямам думата по въпроса, явно съм тук само за да помогна.“

По думите на Конърс случаят и едноличното решение на бившата му половинка са били в основата на края на връзката на двойката. „Чувството беше ужасно, но знаех, че това е краят за нас. Сватбата нямаше да се отрази добре нито на мен, нито на нея.“

Тогава тенисистът се опитва да намекне на Евърт, че е хубаво да забавят нещата, да направят крачка назад след случилото се. Учудването му било от студената реакция на Крис. „Добре, няма проблем. Щом така искаш. Утре имам мач“, заявила Евърт.

Джими Конърс споделя още, че в главата му е имало един и същ въпрос, който се е повтарял постоянно: „Възможно ли е двама номер 1 в света да съществуват в едно семейство?“

58-годишната Евърт все още не е коментирала твърденията в книгата на Джими Конърс. След разялата с тенисиста тя се омъжва три пъти, следват три развода, като има и три деца. От своя страна, 60-годишният Конърс има две деца от съпругата си Пати Макгуайър, с която е от 34 години. Що се отнася до успехите в професионален план Евърт има 18 титли от Големия шлем на сингъл и 3 на двойки, докато Конърс има в колекцията си 8 трофея от „Голямата четворка“ на сингъл и 2 на двойки.