Трудно ли ти е да си избереш прическа за абитуриентския бал? Вероятно! Ето го и нашето предложение – идеалната прическа за…

3
Добави коментар
europe1997
europe1997

kolektivni.bg казва:

Ето няколко прости съветчета:

Овално лице

Да! Късметлийки – всяка дама мечтае за тази форма на лицето, тъй като тя се характеризира с изчистени, прави, пропорционални линии.

На тези лица им подхождат всякакви прически, затова на бала няма от какво да се притеснявате – правете каквато искате прически. Пуснати – прави, къдрави, на една страна; Вдигнати – на кок, полувдигнати…   Избягвайте единствено бретоните и то не защото няма да ви отиват, а защото ще отнемат от очарованието ви. Имате хубави лице – не го крийте под тонове коса!

Кръгло лице

То се характеризира, обикновено с бузки, има ширина и дължина в еднакви пропорции и няма ъгли.

За да издължите лицето има няколко трика: обем в корените на косата (в горната част на главата), дългата или средно дълга права коса, преметната отпред на ръмената отнема от пухкавостта на лицето.

Избягвайте обема в областта на ушите, той ще направи лицето ви огромно.

Правоъгълно, дълго лице

Как да го познаете – ширината на лицето (от ухо до ухо, от слепоочие до слепоочие) е еднаква и е по-малка от дължината на лицето (от брадичката, та чак до края на челото).

Бихте изглеждали великолепно на бала, ако си изберете прическа с бретон – така оптически ще скъсите дължината на лицето си. Като акцент, към бретона може да добавите и едри къдрици.   Избягвайте да си изправяте косата, независимо дали с обем или без, защото този вид прическа ще издължи лицето ви още повече.