Почина Джеф Ханеман от Slayer

1
Добави коментар
mignews
mignews

Съоснователят на траш метъл групата Slayer Джеф Ханеман почина на 49 години. За смъртта му съобщи официалният сайт на бандата. Ханеман е бил в болница в Южна Калифорния, където се е лекувал от опасно заболяване, предизвикано от ухапване от паяк. Причината за смъртта на Ханеман е тежък чернодробен проблем.

“Първото, което ме накара да стана китарист, са банди като „Лед Цепелин“, „Аеросмит“, „Джеф Бек“. Израснах с музиката им и просто имах такива идеи в главата си. Исках да стана китарист“, казва великият Ханеман в едно от многобройните си интервюта. А с тази идея в началото на 80-те години Джеф Ханеман и другият китарист Кери Кинг основат Slayer – траш метъл бандата, която ще промени света.

Slayer заедно с Metallica, Megadeath и Anthrax са считани за големите четири на траша. За първи път те се събраха на една сцена през 2010 г. в България. Мнозина обвиняват Джеф заради текстовете, пълни с жестокост, в които водещи теми са садизмът, нацизмът и жертвите на холокоста и много други. Самият Ханеман има сериозен интерес към нацизма, което проличава и в парчета като „Ангелът на смъртта“.

През 2011 г. бандата изпраща отворено писмо до феновете, в което съобщава, че Ханеман има сериозен проблем след ухапване от паяк. Той е страдал от некротичен фасцит или умъртвяване на подкожната тъкан и дори има опасност от ампутация на ръката му. Чернодробният проблем, причинил смъртта на китариста, е усложнение от заболяването.