Илиана Раева: Гордея се много с момичетата

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Илиана Раева
Сн.: Bulphoto

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е горда от българските гимнастички, които спечелиха златен и сребърен медал днес в многобоя на турнира от Световната купа в София.

Ансамбълът за трета поредна година взе титлата, а Силвия Митева се нареди втора при жените.

„Чувствам се много щастлива, защото България от всичките фаворити игра най-добре и за трета поредна година спечели златния медал. Поздравявам момичетата, гордея се много с тях, с Ина Ананиева, с целия екип, с Даниела – нейната помощничка. Надявам се това да бъде един прекрасен старт за Световното първенство в Киев. Прекрасна игра на Силвия Митева, много стилна, много стабилна. Доволна съм от младите гимнастички, в които се вижда един много сериозен потенциал, надявам се в близката една година те да се доближат до класата на Силвия Митева. Много силно представяне и на ансамбъла при девойките, ако не бяха направили тази грешка, щяха да бъдат медалистки и те. Щастлива съм и се радвам, че в навечерието на един такъв прекрасен празник ще можем да зарадваме нашите фенове – на Силвия и на ансамбъла“, заяви Раева.

Според президентът на БФХГ конкуренцията при ансамблите е много сериозна. „Мисля, че конкуренция е много сериозна при ансамблите. Считам, че психиката и нервите на някои не им издържаха. Радвам се, че нашите момичета успяха, знаете адреналинът пред нашата публика винаги е по-различен и се надявам, че показват една психическа устойчивост. Но на този етап мога само да благодаря и да бъда много щастлива от това, което показаха. Честно казано усещането ми е като миналата година, много се вълнувам, аз си ги имам като мои състезатели. Много ми е силно вълнението. Когато бях треньор имаше моменти, които ми се губеха. Сега съм малко по-спокойна, когато гледам отстрани, но пак усещането е много силно, силен е адреналинът. Много работят момичетата. Единствено се притеснявах, дали ще издържат на емоцията на публиката, да не наруши концентрацията им, но успяха“, добави Раева.

Тя се обърна специално и благодари и на публиката в „Арена Армеец“. „Искам да благодаря на всички, които сте тук, благодаря ви, че отделихте време за нашите момичета. Благодаря ви от мое име и от името на българската федерация, от името на нашите отбори и треньори. Истинско щастие е за нас, че намерихте време да подкрепите нашите момичета. Искам да благодаря и на момичетата, и на Ина Ананиева. Пожелавам на всички вас, да бъдете живи и здрави“, добави президентът на БФХГ.

Раева каза и няколко думи за подадената контестация от тима на Украйна. „Не искам да го коментирам скандала, изключително засегната е Ирина Дерюгина за оценката на ансамбъла й. Аз не съм човекът, който може да й обясни защо има такава оценка. Оказва се, че България е вдигнала в тази комисия най-високата оценка, а тя има отношение към България, за което аз й казах, че първо няма право да го каже, защото България й е дала една от най-високите оценки, за които тя има претенции“, каза Илиана Раева, цитиран от  БТА.