Ювентус спечели Скудето №31 три кръга преди края

1
Добави коментар
Juventino
Juventino

Ювентус записа поредната си титла в Серия А, побеждавайки Палермо с 1:0 с гол на Видал от дузпа и вече математически си осигури Скудетото 3 кръга преди края.

Picture: Juventus.com

Бианконерите и техните фенове със сигурност ще запомнят тази дата, 5-ти Май, като една от най-любимите, тъй като през 2002 година на същата дата Юве спечелва титлата след като Интер, който е начело в класирането, губи в последния кръг от Лацио. Тогава Антонио Конте бе на терена за Старата Госпожа и със сигурност помни този вълнуващ последен кръг в Калчото.

Днес всички свързани с Ювентус имат нов повод за радост и гордост и той е рекордното Скудето №31. Още по-сладкото е, че то е осигурено 3 кръга преди края на шампионата, което ще позволи на Конте в оставащите срещи със Сампдория, Каляри и Аталанта да даде шанс на онези футболисти, които получаваха по-рядко шанс за изява. Такива са Падоин, Джакерини, Касерес, Бендтнер, Анелка, Мароне, Де Челие, Куалярела, Сторари, Исла.

В момента бианконерите са на обиколка в Торино с парти автобуса, празнувайки със своите верни фенове осигурената вече титла. Не се знае кога ще завърши обиколката на града, но се знае, че днес в града от северна Италия няма да се спи. Площадите са препълнени, хората са в екстаз и нямат търпение да видят автобуса с любимите си футболисти за да ги поздравят.

Снимки от празненствата може да откриете във фейсбук страницата ни. Форца Юве!