Христо Мутафчиев: Чочо беше кофа, пълна с енергия, дивак и романтик

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Чочо Попйорданов и Христо Мутафчиев заедно

Дивак, дразнител на сцената, романтик. По този начин актьорът Христо Мутафчиев описа близкия си приятел и колега Чочо Попйорданов, който почина в неделя при падане от около 2-метрова височина на Боянските гробища край София.

Според Мутафчиев той не е бил саморазрушителен, но винаги е имало „нещо, което го разрушаваше“ – дълбоката му чувствителност.

„Стигали сме до бой, за да го накараме да се стегне, да си довърши представлението. Просто изпадаше в едни особени душевни състояния, заключваше се в гримьорната и не можеш да го накараш да излезе“, сподели Мутафчиев пред bTV.

„Чочо е кофа, пълна с енергия“, допълни той.

Актьорът разказа, че Чочо Попйорданов имал една голяма мечта – да снима с Ал Пачино.

„За него той беше горе върхът. Дори се възползвахме от това, един път, за да го накараме да си довърши представлението, излъгахме го, че в публиката ще гледат Мартин Скорсезе и Копола, тогава тук се снимаше „Черната далия“. Накрая така се беше стегнал, че само обикаляше коридорите и викаше – Копола ще гледа, Копола!“, сподели Мутафчиев.

„С Чочо нямаше скука. Той е дивак, не мога да говоря за него в минало време. Той няма инстинкт за самосъхранение, влага прекалено много енергиям в удоволствието да живее. Емоционално обаче е романтична душа, въпреки че много малко хора го познават като такъв. Той имаше една фраза – животът е едно дълго изречение, изпълнено с правописни грешки“, сподели актьорът.

Той разказа, че се запознал с Чочо Попйорданов в родния си град Карлово, когато бил войник – през 1988 година.

В Карлово имаше фестивал на младото кино. Аз бях войник в ДНА – той беше гост, имаше дискотека на площада. Аз заключих ДНА-то и газ към сцената. Започна мой любим ритъм, започнах да правя въртележки, а той ме пита – „ти къв си, бе?“ Казах му – „войник, но ще ти ставам колега“. „Ами, добре дошъл“, ми отговори той и ми стисна много силно ръката. Оттогава сме неразделни“.

Според Мутафчиев на спекулациите около смъртта на приятеля му не трябва да се обръща внимание. Той изживял тежко загубата на майка си преди по-малко от месец, но гледал напред и дори се готвел усилено за представление номер 200 на „Хъшове“, насрочено за 24 май.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти