Майор Мирослав Писов: 1 милион са инвестирали похитителите в дъщерята на Брендо!

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

О.р. Мирослав Писов е първият и единствен експерт, който веднага след отвличането на невръстната дъщеря на Брендо предрече пред “ШОУ”, че на малката Лара няма да й се случи нищо лошо, тъй като поръчителите не са “родни провинциалисти”, които искат да спечелят някой и друг лев, а могъщите наркокартели, които според традициите си ще се грижат за нея като за собствените си деца. Бившият зам.-шеф на антимафиотите в Благоевградския регион и настоящ неправителствен експерт позна – прогнозата му напълно се оправда! След 48 /!/ дни в плен малката Лара се появи като кукла и прегърна майка си Моника, сякаш току-що се е върнала от училище.Познавачът на наркоканалите и правилата на дрога-мафията Писов обаче предрече също, че с отвличането на дъщеря му проблемите на самия Брендо с наркокартелите не приключват.

– Майката на Лара твърди, че е платен откуп, макар и сумата да е далеч от уж първоначално исканата, говори се 500 000 евро. Вие лично вярвате ли, че откуп наистина е платен?
– Възможно е да са платени някакви пари, но тук не става въпрос за класически откуп след отвличане. Вероятно всеки от похитителите е получил поне 100 000 евро, а поръчителите са инвестирали в операцията минимум 1 млн. евро. Така че смешно е да се твърди, че похитителите са се съгласили на половин милион евро откуп, които не могат да покрият дори половината от разноските им. Хайде, нека приемем, че наистина е платен някакъв откуп, който покрива разноските на поръчителите. Възможно е. За мен обаче изявленията на майката на Лара за някакви пазарлъци и т.н. са

приказки от хиляда и една нощ

Брендо е в клещите на днешната международна наркоорганизация, която прие старите закони на мафията като омертата и жестоките наказания за провал или измама. При изграден стратегически наркоканал за 500 млн. евро, какъвто несъмнено е този на Брендо, тези закони влизат в сила със страшна сила! Всички, които са разследвали наркомафията, знаят, че при провал се плаща глоба, която е процент от стойността на загубената стока.

– Но това не гарантира живота на провалилия се?
– Преди време при провала и кражбата на 500 кг кокаин около Благоевград беше замесен и Поли Пантев. Информация ни беше, че след среща в Марсилия между нашата организирана престъпност и южноамериканците бяха платени 36 млн. долара глоба. Другият неписан закон на наркомафията обаче е, че, въпреки глобата трябва да бъдат убити тези, които носят пряка отговорност за провала. Така Поли Пантев намери смъртта си на остров Аруба.

Брендо ще бъде жив, докато бъде използван за разменна монета

в отношенията между голямата наркомафия и политическите му покровители в България. Това са покровителите на мъртвите вече “собственици” на кокаиновия канал Кузман Гуслеков и Иван Тодоров-Доктора, които от своя страна създадоха Брендо.

– Как ще плати глобата си Брендо, след като е и ще бъде още много години по арести и затвори?
– Ще я платят нашите кукловоди, които са му осигурявали канала.

– А как международната наркомафия ще изпълни екзекуцията му, след като Брендо няма да се разхожда на воля у нас и по света, а ще бъде дълго време в затвори, предполага се – и под специален режим?
– Най-лесното за екзекуторите е да се доберат до него именно в затвора. Няма затвори в света, в които да не се намерят изпълнители на подобни поръчки…

Опитаха се да внушат на медиите и представят отвличането на Лара като обикновен криминален акт, което е пълен абсурд! Няма криминални групи в България, които са в състояние да реализират подобна операция.

– Защо мислите така, не подценявате ли тези криминални групи, все пак никой не знае с какви ресурси разполагат те?
– Вижте какво, нямам представа кои са тримата преки похитители. Според мен те наистина са от криминалния контингент, но след време, ако се чуе, че еди – кой си е разстрелян еди – къде си при странни обстоятелства, не се чудете. Законът за прекъсването на връзката между поръчителите и изпълнителите също е железен.

– Значи рискът за участието в подобна операция е доста голям за самите участници?
– Така е. Специално при това отвличане рискът е доста голям. Това е скъпа услуга. Според мен, ако изобщо е платен откуп, той само възстановява разходите на поръчителите. Нищо повече. Грях ми на душата, но

за пръв път се сблъсквам с подобен професионализъм

Фактът за мен, че похитителите са поддържали непрекъсната връзка с майката на Лара, означава, че са разполагали с най-модерната телекомуникационна техника, за която МВР може само да мечтае. Да не говорим, че от самото начало Лара е имала непрекъснат контакт с майка си.

– Т.е. благодарение на най-модерната телекомуникационна техника похитителите са си осигурили комфортна връзка с майката?
– Ами да. Аз питам: колко са частните фирми, кога и как са получили разрешение за внос на такава техника, как се ползват старите мрежи на БТК?… Всъщност БТК вече е собственост на руснаците, а пък България е член на НАТО. С тези двойни стандарти в българската политика се допуснаха явления като канала Брендо, които подмолно определиха и определят до голяма степен националната политика и българския преход. Става въпрос за много пари, които определят националната политика, от която зависи бъдещето на българския народ.

– В последното си интервю, ако е автентично, майката на Лара твърди, че смята да се пресели с дъщеря си в Швейцария. Споменава се и Гърция, и т.н. Ако всичко това е вярно, то не доказва ли, че тя живее с искреното убеждение, че похищението наистина е дело на българска група за отвличания, защото е тъпо да си мислиш, че можеш да се скриеш от наркокартелите, където и да е?
– Нормално е майката да търси закрила за детето си.

Отвличането е организирано и извършено основно от българи, но логистиката е от чужденци

Поставете се на мястото на майката на Лара!? Впрочем тя през цялото време на задържането на дъщеря й не показа някакви признаци на паника, което е доста учудващо.

– Тоест?
– Тоест всичко сочи, че тя е имала непрекъсната комуникация с похитителите и дъщеря си. Значи Лара наистина е вярвала, че се намира в обкръжението на приятели. Първо, това не може да стане без участието на психолози в групата, без чиито консултации “човекът с маска” няма как да знае по какъв начин да й осигури въпросния домашен комфорт. Проблемът е, че майката през цялото време е поддържала контакт с похитителите, без да бъдат засечени от съответните служби. Това вече е скандално! Скандалното е, че похитителите разполагат с най-модерната в света телекомуникационна техника, която може да манипулира и препрати фалшив сигнал на излъчване от мястото на изпращане до клетката на приемане, т.е. може майката и похитителите да си говорят от два съседни апартамента, а антимафиотите да засичат и търсят похитителите в Бургас или Благоевград…

– Някак си отвличането на Лара беше последвано от скандала с подслушванията. В медиите излязоха записи на разговори между ексминистъра на земеделието Мирослав Найденов, градския прокурор Кокинов и Бойко Борисов. Плюс краткото послание на анонимния изпращач, който съобщава, че е служител на служба СДОТ, подслушва по устна заповед на преките си началници, а те пък дават нареждания по устни заповеди на Цветанов, който все още ни подслушва и т.н.?…
– Ама това са пълни глупости! Никой не е толкова луд, че да изпълнява устни заповеди за нерегламентирани подслушвания в работно време на работното си място! И как ще стане унищожаването на нерегламентирано събраната информация, след като тя се съхранява на три места – освен в компютъра и хартиения носител, тази информация автоматично отива и в компютъра на сектор “Архив”.

Как ще се унищожи?

Разбира се, всеки специалист от службата би могъл да работи за частни структури в извънработно време, но това е вече съвсем друга история. Като познавам Цецо Цветанов, не виждам други негови грехове, освен този, че е консервативно настроен началник и се стреми да запази статуквото, а тази деликатна материя с подслушванията и прочее няма как да се окове строго в някакви железни рамки. Междувременно много частни структури се обзаведоха с най-модерната телекомуникационна техника, за която МВР може само да мечтае.

– Бойко Борисов заяви, че в България съществува паралелно МВР под диктовката на БСП?
– Ами да. Паралелното МВР показа при отвличането на Лара, че засега разполага с по-добри телекомуникационни възможности от държавата. Временната победа обаче е бумеранг, който ще приключи трагично за повечето от хората там.

– Казвате, че шефът на ГДБОП Флоров е отстранен чрез компромати, за да може хора на “червените” да заемат мястото му в партнирането с ДЕА. Доста ексцентрично твърдение?
– Познавам Флоров от 15 години. Работили сме заедно по много дела срещу наркотрафика и организираната престъпност. Той може да е всякакъв като характер, но е ортодоксален български полицай. Никога няма да приеме, че борбата с наркотрафика е загубена. Затова паралелното МВР сега се гаври с българската правораздавателна система чрез цинични отпратки към делото “Опицвет”. Абсолютен цинизъм е да обвиняваш един от наградените офицери за разкриването на тази нарколаборатория. Това беше първият голям удар срещу българската наркоорганизация. Знае се какво се случи със съдебното дело. Всички от БСП знаят къде живееше главният организатор на “Опицвет” Кристиян Младенов –

до резиденцията на президента Първанов в Бояна…

Но вижте какво. През 1985 г. млад ентусиаст дава доклад на Тодор Живков за корупцията по високите етажи на властта и му казва, че много хора са за затвора. Живков му отговаря: “Млади момко, тези хора ще ме убият, ако им посегна”…

– Питам ви директно – кой в крайна сметка е главният кукловод на прехода?
– Това не е нито Луканов, нито ген. Гоцев, а Александър Лилов.

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ