Как можем да превърнем хобито си в професия?

1
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

 

Снимка – http://www.emodno.com

Имате ли хоби, нещо, на което истински се наслаждавате докато му отдавате времето си? Обичате ли да се грижите за цветя, за животни, да танцувате или четете книга? Запитвали ли сте се какво би било, ако прекарвате повече време занимавайки се с вашето хоби вместо с работа. Може би може да правите и двете неща едновременно!

Когато избирате с какво да се занимавате е хубаво да се съобразите с интересите си. Защо има толкова много хора, които въобще не мислят за хобитата си като за интереси? Може би, защото дори в речниците определението за хоби е  “занимание извън редовната професия”. Може би това е правило, което трябва да прекрачите и разбиете. В крайна сметка, никой не е казал, че е задължително хобито ви да не се съчетава с работата ви. Тогава защо да не съчетаете интересът с уменията и да не изберете подходяща реализация.

Може да се запитате -“Кой ще наеме някой, който обича да прави бижута?”. Хубав въпрос. Не чакайте някой да ви наеме. Започнете собствен бизнес. Това може да е най-добрият начин да превърнете хобито си в приятна за вас работа. Ако в свободното си време обичате да създавате разни неща като бижута, дрехи, керамика  ще е добре да опитате, първоначално, сами да продавате нещата си. За целта си помислете дали можете да бъдете нещо като търговец или предприемач. Имате ли тези качества?

Да предположим, че сте преценили, че малкият бизнес не е за вас. Все още можете да превърнете хобито си в професия, но ще е нужно да се заемете с някои формалности. Да се върнем на човека, който обича да прави бижута. Той най-вероятно е наясно с последните модни тенденции при бижутата и има представа какво би отивало на различните хора според стила им. Има редица възможности, от които човек може да се възползва. Той или тя могат да отидат на обучение и да започнат работя като бижутери.

Когато решите да превърнете хобито си в професия не забравяйте да си свършите и домашната работа. Дори да сте успели да дресирате 34 папагала да пеят националния химн това не значи, че ще сте невероятен треньор на животни. Проучете наистина добре перспективата, която си избирате. Може да има неща, които просто не са подходящи за вас и не ви се отдават. В такъв случай продължете да се занимавате с обичайната си работа и оставете хобито си за свободното си време.

 

Как можем да превърнем хобито си в професия? 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Коментирай

Коментари