9 от най-добрите безплатни забележителности на Ница – тема за Ница – Idi.bg

57
Добави коментар
tao
tao

Град Ница е разположен на средиземноморското крайбрежие на Франция. Той е и отправна точка за туристите, желаещи да опознаят прочутата френската Ривиера. Повечето хора, тръгнали към Монте Карло, Кан или другите лъскави градове на Ривиерата, задължително минават през Ница. Ница, обаче, е чудесна дестинация сама по себе си. Нейната космополитност, безгрижна атмосфера, история, изкуство и красива природа я правят приятно място, в което си струва да прекарате няколко дни. В регион, известен с лукса и високите си цени, Ница се откроява, защото много от най-добрите й забележителности са напълно безплатни.

Colline Du Chateau

Сред най-атрактивните характеристики на Colline Du Chateau не е едноименният дворец, който е в отчайващо състояние, а гледка към Средиземно море и живописната брегова линия на Ница. Изкачването е малко трудно, но има асансьор, който може да ви спести част от пътя.

Promenade des Anglais

Това е най-популярната част от Ница. Зоната за разходки The Promenade, или просто La Prom, обикновено е претъпкана с разхождащи се по брега на морето хора. Тук се провеждат карнавални тържества, изложби на цветя и различни други събития. Ако не ви се върви има прекрасни условия за колоездене, каране на ролери или скейтборд.

Римските останки

Археологическият музей, изграден до останките на древно селище, процъфтявало през епохата на Римската империя, е със свободен вход, макар че посетителите имат възможността да платят за обиколка с екскурзовод, която в момента струва 3 евро.

Старият град

Посещението ви в Ница няма да е пълноценно, ако не разгледате Стария град. Тесните улички и старите, но добре поддържани сгради и витрини ще ви очароват. Въпреки това, историческата атмосфера е само част от атракцията. Тук има още страхотни пазари за цветя и плодове, както и множество бутици и малки семейни магазини.

Плажовете

Крайбрежната ивица е доста скалиста, почти липсва пясък, така че не е препоръчително да ходите боси. Въпреки това, много хора идват заради слънцето и водата. Струва си да пробвате да поплувате в сините води на Средиземно море.

Театърът на фотографията и изображението

Този уникален музей се помещава в историческа сграда, която някога е функционирала като театър, откъдето идва и името му. Достъпът е свободен, но това не е единствената причина да го посетите. Театърът е задължителна спирка за феновете на фотографията, тъй като експозицията включва творби на фотографи от цял свят, включително някои от най-известните арт фотографи и фоторепортери. Експонатите често се сменят, така че винаги има какво ново да се види.

Пазарът за цветя

Пазарът за цветя в Ница е огромен дневен пазар, намиращ се в Стария град. Той включва множество сергии, от които можете да си купите най-разнообразни по форма, цвят, размер и аромат, цветя. Освен цветя, там се продават и плодове, подправки, а дори и пресни морски дарове.

Антиб

Антиб не е далеч от Ница и можете да стигнете до там с автобус или влак. Ако предпочитате по-традиционните пясъчни плажове, той е една чудесна алтернатива на каменистите плажове на Ница. Освен това Антиб е пристанище за много луксозни яхти, така че тук ще може да добиете представа за разкоша и лукса на френската Ривиера.

Rue de France

Тази пешеходна улица е изпълнена с магазини и кафенета. Оживената атмосфера, изпълнена с много хора, улични изпълнители, както и множество продавачи, ще ви накара да се забавлявате, дори да не пазарувате. Срещу няколко евро ще може да пийнете нещо разхладително в някое от кафенетата и да се насладите на страхотното излъчване на това място.

 

Вижте предложенията на Булкарт Травел за екскурзии Франция.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2895 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност