Как да станеш любимец на Google

1
Добави коментар

Как да станеш любимец на Google

Да станеш любимец на Google днес не е лесна работа. Нужни са много усилия и познания. Освен всичко останало, за което трябва да се погрижите при оптимизацията на вашия сайт, ще трябва да дебнете и за зоологическата градина на световния гигант. Панди и пингвини дебнат от всеки ъгъл, а срещата с тях може да ви коства изградените вече позиции в онлайн търсачката. И ако все още се чудите защо по дяволите сте на трета страница най-отдолу в резултатите от търсенето, направете SEO диагностика на вашата on-page оптимизация. Разковничето може би се крие там.

Последвайте тези шест стъпки за бетониране на позициите в търсачките

1. Изградете логика при линкването

Поддържайте съгласувана URL структура. Линковете трябва да са кратки, изградени логично спрямо категориите и подкатегориите. Сред добрите практики са таргетирането на ключовите изрази, използването на тирета между думите, последователността в линкването.

2. Отворете достъп за crawl-a

Не жертвайте достъпа в името на дизайна и функционалността. Някои Flash и Java дизайн елементи въпреки че радват окото могат да блокират възможността за индексация. Затова ограничете използването на Flash и Java и следете webmaster tools, за да проверявате индексацията.

3. Заложете Canonical подсказки

Уеб мастерите и маркетолозите влагат много усилия в изграждането на линкове и генерирането на трафик към конкретни страници. Но какво става, когато бранд страницата се конкурира с други бранд страници?
Понякога поради навигацията на страницата и ID сесиите страниците се асоциират с повече от един URL. Подскажете на търсещите машини кой е предпочитаният от вас URL като използвате canonical attribution.

4. Оптимизирайте заглавията и описанията

Как бихте подредили вашите бизнес документи? Сигурни сме, че за по-добра организираност и видими резултати от подреждането ще се постараете да намерите подходящо място на всеки един файл или документ.
Мета заглавията и описанията правят същото и с вашия фирмен сайт. За отлични резултати направете всяко заглавие и описание уникално. По този начин ще предложите едно положително преживяване за посетителите на сайта и в същото време ще улесните индексацията си в Google.

5. Използвайте robots.txt – пътеводната звезда на Google

Как се ориентират мореплавателите, плавайки сред безбрежието на океана? Те си имат звездите, които ги навигират. Станете пътеводна звезда за търсачките и ги навигирайте във вашия сайт. Това би било лесно изпълнимо, ако добавите допълнителни обозначения с robot.txt файлове.
Способността да се оказва посоката на търсещите машини и да се комуникират crawl преференции и модификации е една от ключовите компетенции, които всеки уеб мастер трябва да владее. Затова се доверете на специалистите.

6. Старайте се да предлагате качествено съдържание

След последните промени на Google съдържанието стана по-важно от всякога. И докато преди Google updates взимаше под внимание и по-мързеливите рекламни методи, като санкционираше само тези, които създаваха няколко страници с едва доловима разлика в посланието или принципа на изграждане, то сега положението е много по-различно. Това, което има все по-голяма тежест в класирането на по-предни позиции от търсещите машини е ефективното изпълнение на клиентските запитвания.

Помнете, че ако искате да направите впечатление на търсачките трябва да активирате on-page елементите. Без тях опитите Ви да си издействате повишение от Google ще бъдат напразни.А ако Ви се струва прекалено сложно, позволете на професионалните уеб мастери да съдействат.

Как да станеш любимец на Google 5.00/5 (100.00%) 1 vote