Георги Първанов: Непоносимостта на обществото към ГЕРБ, ще ги съсипе

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

” Президентът няма никакви правомощия да прави програмно правителство, той може само да връчва мандати и при неуспех да направи служебно правителство. Да, той трябва да съдейства, но го съветвам да бяга от отговорност, но да не парадира с ролята си”, казва бившия президент Георги Първанов пред в. “Преса”.

Росен Плевнелиев да не парадира с ролята си, а да следи процесите и да реагира адекватно”, казва още Първанов.

ГЕРБ вече нямат полезен ход. Дори и да допуснем, че те ще се съхранят във властта, те ще бъдат опозиция. Тази неприязън, тази непоносимост, която има в голяма част от обществото към тях, ще ги съсипе окончателно, допълва Първанов.

Относно скандала с подслушванията, бившият лидер на БСП смята, че нещата между Борисов и Цветанов са пряко свързани. “Цветанов е другото аз на Борисов. Те са неразделими, когато става дума за ГЕРБ. Като личности са много различни, но като политици са едно цяло. Грешката на Борисов е в това, че даде цялата организационна власт в ръцете на Цветанов. Той не просто споделяше с Цветанов тайните на ГЕРБ и на властта, той го допусна до механизма за решаване на ключови въпроси. И сега ще трябва да го носи на гърба си”, подчертава Георги Първанов./news359

София/България