Анета Сотирова духа 65 свещи: Младостта е един път, после всичко затихва, но желанието за живот остава

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Актрисата е отмъстителна и зла като Старата дама на Дюренмат. След Татяна Лолова в Сатирата в началото на 90-те и Рени Врангова петнайсетина години по-късно в Народния ето че и на Анета Сотирова се падна да изиграе Старата дама на Дюренмат в Малък градски театър „Зад канала“.

Именно това е чудовищният социален експеримент на Старата дама, която в интерпретацията на Сотирова е ексцентрична, витална, отмъстителна, „втвърдена“ и безпардонна – с оная вечна младост, която парите са способни да купят. И в навечерието на 65-ия си рожден ден тя е блестяща в ролята си.

Зад всеки успял мъж, както се знае, стои по една (или няколко) жена, но тази вехта максима важи с пълна сила, само че в обратен ред, и за някои представителки на слабия пол.

Ние със съпруга ми сме връстници. Най-голямото богатство е, че имам такъв човек до себе си,

че всяка вечер заспиваме, както някога, хванати за ръце. Показва ми къде точно се корени същността на живота – безкрайното доверие и търпение. Човек прави компромиси не за другия, а за себе си, за да не превърне другия от любим във враг, за да не се отчужди от него. Най-важното е да намериш човек за себе си, който да ти съответства, защото не всичко е секс, има нещо по-силно, което задържа хората един при друг, и тъкмо то трябва да бъде пазено. Това е според мен, което държи живота.

Анета Сотирова започва връзката със съпруга си – психиатър от клиниката за наркомани в Суходол д-р Борислав Стоянов, още докато няма официален развод с Росен Босев.

Ако не беше напуснала сина на детския класик Асен Босев, днес тя щеше да е вдовица. 42-годишният обещаващ белетрист се самоубива в разцвета на кариерата си, скачайки от последния етаж на баровската кооперация на столичната улица „Московска“.

За да бъде неразлъчно до новия си възлюбен, напуска само с един куфар

просторния апартамент срещу ВИАС, в който е живяла с писателя, като оставя целия си гардероб и покъщнина на „заместничката си“.

Днес Анета признава, че се харесва и държи на себе си. Това според нея е правило номер 1 и в него няма нищо смущаващо.

„Възхищавам се – споделя тя – на жените, които знаят часовете си за козметик, коафьор, масажист, маникюрист, педикюрист. Така се превръщат в добре поддържани дами и се чувстват значими в собствените си очи. За мен обаче това не е постижимо. Просто гледам в настоящето, живея днес, а не вчера или утре”.