Топ полезни храни при косопад | Косопад

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

Косопад и здравословно хранене

Авокадото е полезно при косопад

Както много пъти сме казвали, здравословното хранене е едно от най – важните условия да имаме гъста и красива коса. Веществата, които приемаме често се оказват решаващи за поява или предпазване от косопад, а полезните храни могат да направят чудеса срещу оплешивяването.

Предлагаме ви кратък списък с някои от най – полезните срещу косопад храни, които ще заредят тялото с благотворна сила и ще му дадат възможност да се защити. Необходимо е да споменем, че за да очакваме благотворен ефект, трябва да приемаме изцяло пресни и необработвани с химикали продукти. Напълно трябва да изключим от диетата си изкуствените заместители и да ги заменим с пресни меса, плодове и зеленчуци.

Авокадо при косопад

Този екзотичен плод съдържа в себе си голяма част от необходимите за работата на мозъка съставки, спомага за стабилна сърдечна дейност и засилва кръвообращението. Това от своя страна помага за предпазване от косопад и оплешивяване, като набавя на тялото огромни количества полезни вещества. Лошото е, че в България продаваното по магазините авокадо винаги е обработено с изкуствени консерванти и в доста от случаите е замразявано.

Сьомга, скумрия, пъстърва

Океанска риба при косопад

Тези риби са изключително богати на полезните омега 3 есенциални мастни киселини и протеин, които играят съществена роля в цялостното здравословно състояние. Незаменим помощник за превенция на косопад, препоръчително е да консумираме поне два пъти в седмицата.

Кисело мляко

Истинското кисело мляко е вълшебен дар от природата, който лекува, прочиства и предпазва не само срещу косопад. Не правете грешката да купувате кисело мляко от хранителните магазини – там продават наподобяващи консистенции с неизвестен състав, които по – скоро са вредни, отколкото полезни. Отличният вариант е да си приготвяте сами у дома, като купувате прясно мляко директно от близката ферма.

Пресни зеленчуци

Чесън, спанак, карфиол, картофи, тиквички, моркови, кафяв ориз и лук – това са вълшебни природни средства срещу косопад. Всички те са богати на витамини и минерални вещества, способстващи за правилното функциониране на човешкото тяло.

Не забравяйте, че здравословното хранене е само едно от условията за крепко здраве. Заседналият начин на живот, злоупотребата с алкохолни напитки и тютюн, стресът и другите вълнения също са огромна предпоставка за поява на косопад и трябва да направите всичко възможно, за да бъдат избегнати.

03. май 2013 09:45:52 от Косопад

Категории: Любопитно за косопада |
Етикети: kosopad, косопад и хранене, оплешивяване |
Напишете Коментар