Нелеп инцидент е причината за смъртта на Чочо Попйорданов

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Поклонението пред българския актьор Чочо Попйорданов ще е в сряда, от 11.00 ч. в Народния театър. Той си отиде преждевременно от тежки травми, причинени от падане на Боянските гробища в София преди два дни. Смъртта му е вследствие на нелеп инцидент, разказа днес за bTV председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Във фаталния ден, Попйорданов садил петунии на гроба на майка си, която починала преди десетина дни. С него била и приятелката му Даниела, която станала очевидец на ужасния инцидент и вече е дала показания в полицията за трагичната злополука. Самият Мутафчиев научил от нея какво се е случило.

Мястото, където Чочо искал да посади цветята, било разположено на височина, с предупредителен надпис за опасност от инциденти, но без заграждения. По някое време актьорът отстъпил назад, Даниела му казала да внимава, но в същия момент той се спънал и паднал от двуметровата височина.

„Чочо беше много силно свързан, наистина кармично свързан с майка си”, разказа Мутафчиев. Той потвърди думите на негови приятели, че актьорът много тежко приел смъртта й.

Вследствие на падането, Чочо Попйорданов получи тежка двустранна челепно-мозъчна травма и въпреки 15-часовите усилия на лекарите от „Пирогов” да го спасят, почина вчера сутринта.