Безплатният Viber вече работи и на компютри с Mac OS и Windows – Skype среща тежка конкуренция

29
Добави коментар

Viber заедно с WhatsApp и Facebook Messenger са трите най-популярни мобилни приложения за комуникация, като дори наскоро изпратените съобщения само от WhatsApp задминаха за първи път традиционните SMS съобщения. Viber обаче има една функция, с която се отличава от останалите две популярни услуги и това е възможността за разговори в реално време. Само чрез Wi-Fi или мобилен интернет е възможно да се провеждат разговори в целия свят.

Още от преди появата на Viber, Skype предлага възможност за безплатни разговори между потребителите, но дълги години имаше само версии за десктоп компютри (тогава не бяха толкова развити и мобилните устройства). На по-късен етап Skype пуснаха и мобилна версия, но приложението е много тежко и изразходва ценния ресурс на батерията.

Поради по-лекия си интерфейс Viber е номер едно мобилно приложение за разговори, но амбициите на авторите са по-големи. От днес вече са налични безплатни версии за компютри, които работят под управлението на Mac OS или Windwos. Viber се изправя срещу лидера в тази категория – Skype, но има една съществена разлика. Докато при Skype всеки може да се регистрира с потребителко име и e-mail, то при Viber е задължително използването на мобилен номер. След като вече използвате Viber на своя смартфон, на десктоп приложението са налични всички контакти и могат да се изпращат съобщения, снимки, както и да се провеждат разговори и видео разговори. Нашият екип веднага изпробва възможностите на десктоп клиента и той работи безпроблемно.

Версиите за Mac и Windows могат да бъдат изтеглени от официалния сайт на Viber.