Според британски филолог Робин Худ е бил гей

15
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Легендарният борец за справедливост Робин Худ всъщност е бил гей и се е бунтувал срещу сексуалните традиции, смята британският филолог Андрю Джеймс Джонстън.

Харесай страницата ни във Facebook

Според Джонстън Робин Худ е живял в Шеруудската гора, защото ненавиждал градския живот, където господствала сексуалната схоластика.

Приятелите на Робин Худ също били хомосексуални, счита филологът, според когото разбойниците станали такива, за да се борят срещу преследването на хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Робин Худ бил лидер, но не командвал хората си в авторитарен стил, а зачитайки правото да бъде личност на всеки един от тях. Джонстън е на мнение, че девицата Мериън, присъединила се към разбойниците, е била добавена по-късно от разказвачите на истории – за да стане по-приемлив героят на Робин Худ, т.е. да се прикрие истината, че е бил гей.

„Хомофобията е ужасна вродена европейска болест. В наши дни митичният персонаж би станал символ на борбата срещу нея. Защитникът на околната среда, геят Робин Худ би да се противопоставил на автократи като Владимир Путин и Александър Лукашенко и хомофоби като унгарския премиер Виктор Орбан“, казва Джонстън.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It