Гущера от „Под прикритие“: Щяха да ме убият във филма, но ми се размина!

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Герасим Гергов нашумя с ролята си на Гущера от „Под прикритие” – страховития наркобос от Люлин, разхождащ се с фланелка на “Левски”. Според запознати негов прототип е босът на скандалната синя групоривка “София-Запад”. Оказа се, че 36-годишният актьор е далеч по-добродушен от образа си на култовия гангстер, който единствен оцеля от „софийските” босове в поредицата за Джаро, Куката и Иво. В четвърти сезон ще видим Гущера в доста по-ключова роля, а пред „ШОУ” той се съгласи да разкаже повече за себе си.

– Геро, как попадна в „Под прикритие“?
– Съвсем случайно. Бях на един кастинг – за продължението на световния мегахит „300”. Впоследствие оттам ме харесали и ме поканиха да направя пробни снимки. Оказа се, че си пасвам за ролята и проекта. На мен ми е детска мечта да съм актьор и да се снимам. Радвам се, че тази мечта почна да се реализира.

– Твоят герой в сериала – Гущера, оцеля, но много други бяха убити – неочаквано за зрителите. Как си обясняваш това решение на създателите на лентата?
– Моят герой трябваше да бъде убит още в четвърта серия, но явно харизмата, която имам, и зрителския интерес към героя, промени идеята на сценаристите. И се радвам, че стана така.

– Имаш ли информация около четвъртия сезон? Да очакваме ли да те видим в по-централна роля?
– Ами това е идеята, защото за четвърти сезон само аз останах от „лошите мутри” из столичните (нарко – б.а.) райони. И Косъма го убиха… Най-вероятно лятото ще започнат снимките и есента ще сме на екран.

– Кои са гангстерите, които си наблюдавал и които са ти помогнали да изградиш мафиотския образ във филма? Или изобщо хора, които са те вдъхновили – ако има такива?
– Аз като цяло съм спортист, мъжко момче и най-малкият проблем ми е да вляза в ролята на един гангстер, един мъжкар и безпардонен човек, който да не се съобразява с нищо. А и всяко момче си е мечтало да бъде „лош”, да подражава на някой филмов герой. Сещам се, че в едно видео на Сантра и Кристо, където участвах, толкова се вживях в ролята си на мутра, че

счупих една врата с колегата

който играеше мой противник – беше боксьорче.

– Личи си, че във филма работят големи професионалисти, но какви са Куката, Иво, Косъма и Джаро зад кадър, в реалните си образи?
– Те са уникални и се радвам, че имам възможността да си партнирам с тях. И в личния си живот са големи бохеми и усмихнати хора. Няма някаква тежест или надутост.

– Участваш и в холивудски продукции. Снимал си с Долф Лундгрен…
– Това беше едно от първите ми участия във филм. Играех руска мутра -охрана на Ути Бъчваров. Имахме бойна сцена с Долф. По сценарий те се скараха с Ути и след това трябваше да го „набием”.

– Знам, че си снимал и в световния кинохит „300“. Как протекоха снимките? С кои актьори работи там?
– Най-известният актьор там беше главната героиня Ева Грийн. Доста симпатична дама. Много е дребничка, ама вади уникален глас! В „300” играя охрана на Ксеркс и нямам търпение да излезе, за да го гледам. Много забавно беше, около седмица снимах и гримьорският състав ме смая с начина си на работа.

– Повече за удоволствие ли го правиш или и финансовата страна на нещата си заслужава?
– Определено си заслужава и финансовата страна, няма спор. Никой не го прави за добра воля. Колкото и да звучи така комерсиално, това си е бизнес и

всичко се прави за пари

– Спортувал си дълги години гребане. Как от спорта се насочи към актьорството и шоубизнеса?
– Спортно училище съм завършил с гребане и даже продължавам да греба. Тази година ще участвам пак на състезанията към НСА. Даже и на 36 години се справям доста добре. Имам десетина републикански титли в различните формати – на двойка, на четворка, на осмица… Шести на световно първенство съм бил. А иначе, както казах, съвсем случайно ми тръгнаха нещата покрай кастинг агенции. Снимал съм се и в клипове – на Ивана, на Бони, на Сантра и Кристо, на Мишо Шамара…

– Какъв е Герасим Гергов в личния си живот? Какво хората не знаят за теб? Може би това, че си семеен…?
– Със съпругата ми сме от 12 години заедно. Прекрасно семейство имам, дъщеричката ми е на 6 години. Радват се за мен.

– А с ролята ти в „Под прикритие“ увеличиха ли се фенките ти? Имал ли си някоя куриозна случка?
– Ами хората ме познават, забавляват се, снимат се с мен… Много ми се радват из провинцията. Повечето хора ми казват, че на филма съм много страшен, а всъщност после разбират, че съм голям пич и интелигентен мъж. Наскоро в една дискотека се запознахме с едно момче от фенклуба на “Левски”. И то беше останало с впечатление, че аз наистина съм някой „гамен” от техните фракции, който са го избрали случайно. „Направо ме разби! Всички много ти се кефят! Изглеждаш много автентичен като наш фен!”, ми каза човекът.

– А с феновете на ЦСКА да не би да си имал проблеми?
– Ами имаше една ситуация – едно фенче на ЦСКА в заведение ми каза, че много ми се кефи, ама, заради „синята” фланелка, трябвало да ме набият. Напсува ме и ми налетя, но го понабих… Не е нещо за хвалба, но се случи…

Набих му два шамара и го препарирах

след това охраната го изгони.

– Значи доста добре си играеш ролята на левскар!
– Да, явно много съм ги ядосал (смее се).

Интервю на Георги СТОЯНОВ