Няколко причини да пием вода с лимон

2
Добави коментар
yApple

Колегите от apteka-optima.com съветват: ако сте се отегчили да пиете обикновена вода, пробвайте с нещо различно, което не съдържа калории и има много здравословни ползи. Тази чудодейна напитка е лимонената вода. Какви са нейните ползи:

1. Почиства кожата Това е една от най-убедителните причина да пиете лимонова вода. Водата извежда отровите извън тъканите и поддържа кожата чиста, а добавеният витамин С от лимоните допълнително спомага за прочистването на отрови от кръвта, запазва кожата чиста от петна и намалява фините линии и бръчки.

2. Балансира киселинността Въпреки че лимоновият сок има кисел вкус, той има алкализиращ ефект върху организма. Поддържането на алкална среда в тъканите предотвратява появата на болести и патогени, а високата киселинност повишава опасността от заболявания.

3. Повишава имунната функция Калият в лимоновия сок спомага за контролиране на кръвното налягане, стимулира работата на мозъка и на нервната система. Ако сте болни или настинали, пийте топла вода със сока от 1 лимон и 1 супена лъжичка мед.

4. Редуцира килограмите Лимонената вода засилва скоростта на метаболизма и се бори с чувството на глад, като по този начин способства за редукция на килограмите и за стройна фигура.

5. Помага при махмурлук Чаша топла вода със сок от лимон лекува главоболие след напиването и същевременно успокоява стомаха. Консумацията на топла лимонова вода има антисептично действие, което детоксикира организма след консумация на големи количества алкохол.

6. Освежава дъха Лимонената вода е много ефективно средство за освежаване на дъха, особено след консумацията на някои напитки, хапване на пикантни храни и пушене на цигари.

7. Стимулира мозъка и нервната система Лимонената вода съдържа много калий. Ниските нива на калия са свързани с появата на депресия, тревожност и бързо забравяне. Аскорбиновата киселина в лимоните осигурява устойчивост на организма спрямо стреса.

8. Помага при дихателни проблеми Ако имате дихателни проблеми, като астма или инфекции, лимоновата вода е идеалната напитка за вас. Тя има антибактериални свойства и помага да се отървете от инфекциите в дихателната система и облекчава кашлицата. Също така, заради алкалните си свойства, е полезна при алергии, като способства за активиране на защитните характеристики на имунната система.

от

Нина Тодорова

07 май 2013, 10:18

Нина е главен редактор на Kulinaria.bg, изкусен майстор в кухнята и естет.
Обожава фотографията, любител е на автомобилите и високите скорости, най-вече Бъмбълбий.

Небето е лимитът. Полетите и скоковете от високо – изключително изживяване, скоковете в дълбоко – истинско предизвикателство.
Отхапаната ябълка е страст, особено гарнирана с шоколад и сладолед. Винаги може повече и още!