5 трика за перфектен маникюр

1
Добави коментар
kufeiko
kufeiko

Снимка: bellasugar

Стилната и поддържана жена се познава по маникюра (освен по чантата:) И най-скъпия тоалет не е завършен без добре поддържани ръце и красив маникюр. Освен избора на форма и дължина на ноктите, както и цвета на лака има няколко проверени в практиката трикове, които ще ви помогнат да постигате всеки път безупречни резултати. Ако нямате време да се отбивате в салона при маникюристката ви на всеки 2 седмици, прочетете нашите съвети.

Минете почистените от стария лак нокти с памуче напоено с оцет точно преди да нанесете новия лак. Да, правилно прочетохте – добрият стар оцет. Той премахва напълно всякакви остатъци от масла и кремове и по този начин подпомага задържането на лака върху нокътната плочка и удължава трайността му.

Снимка: todaybeautytips

Използвайте тънка четчица, потопена в ацетон, за да коригирате грешките при лакирането и за да оформите дъгата на лака. Звучи изключително логично, но е един от тези съвети, които те карат да извикаш „Еврика!“, когато ги чуеш за пръв път. Някои козметични марки вече предлагат и специални коригиращи писалки с напоен с ацетон връх и няколко резервни накрайника. Чисто, лесно и с професионален резултат!

Запечатвайте връхчетата на ноктите с лак, за да не се белят бързо. Това е трик на професионалните маникюристи – при нанасянето на всеки слой (база, лак и топ лак) леко минете с четчицата по върха на нокътя (внимавайте да не докоснете кожата), за да удължите живота на вашия маникюр.

Намажете кожата около ноктите с масло за кожички точно преди да махнете стария лак, за да избегнете досадното оцветяване. Това е особено полезен трик, когато сваляте тъмни лакове включително изключително цапащите сини и зелени цветове. Допълнителният бонус е, че по този начин предпазвате кожичките от изсушаващия ефект на ацетона.

Снимка: alibaba.com

Не забравяйте изсушителя за лак – въпреки че изглежда като ненужно губене на време след цялата процедура по лакиране, всъщност е точно обратното, качественият изсушител ще ви спести ценни минутки от времето за изсъхване на лака. На пазара има голямо разнообразие от такъв тип продукти под формата на спрей или капки.

Снимка: realsimple.com