Копирайтинг за Уеб

5
Добави коментар
petkodimoff
petkodimoff

Проблема на този регион е, че се свързва с Каспийско море, което е по-важно от страните в него заради нефта и газа.  Този район е естествена логистична база за операциите в Ирак и Афганистан, а  над него преминават траекториите на всички ракетни удари.

Освен това е необходим за влияние над Иран с неговата ядрена програма.  Руснаците им построиха ядрена централа, а сега 10 години се мотаят да им я пуснат.

В този район има 4 замразени конфликта.

– Нагорни Карабах;
– Азербайджан и Армения;
– Абхазия и Ю. Осетия;
– Приднестровието.

Азербайджан има 119 малцинства, нещо като кошер от конфликти.

Армения изгонила и избила Азерите, няма достъп до останалия свят,  защото границата и е затворена от всякъде от Азербайджан, освен през Иран.

Грузия е нещо като мини СССР от федерации.

Украйна има голямо мнозинство от татари в Крим,  население което е увлечено от Турция и  искат да се отделят в самостоятелна държава.  Те имат също 40 %  Руснаци, а  в Севастопол е Руския флот за което Руснаците им плащат 97 милиона долара годишно.

Нагорни Карабах е война между градски народи, избиват арменците. Армения е бедна страна,  но с голямо лоби в чужбина защото имат,  като евреите хора с търговски нюх.

Само в Приднестровието проблема е от икономически характер,  защото един местен феодал решил да спре тока на цяла Молдова.

Русия навсякъде е замесена и подпомага сепаратистите и рано или късно руснаците ще  се върнат навсякъде,  където са имали влияние. В доктрината си казват, че ще защитават всеки руски гражданин навсякъде по света, а там има останали много руснаци.

САЩ опитват да откъсват от Русия различни части и единственото място в което успяват до някъде е Грузия за което България беше посредник.

ЕС четкат Русия и искат стабилност, защото това е добре за бизнеса.  А ние си мислим, че нашия район бил пълен с размирици!