Леонардо ди Каприо ще събира пари за природата на търг

1
Добави коментар

Американският актьор Леонардо ди Каприо ще участва следващата седмица в благотворителен търг, организиран от „Кристи`с“в Ню Йорк.

Организаторите в партньорство с Леонардо ди Каприо се надяват да съберат около 15 млн. долара.

Средствата, които ще се съберат са за защита на околната среда – кауза, на която Ди Каприо много държи. Общо 33 произведения на известни съвременни художници ще бъдат представени на търга, който ще се проведе на 13 май.

Организаторите в партньорство с Леонардо ди Каприо се надяват да съберат около 15 млн. долара. Средствата ще бъдат оползотворени за различни проекти за защита на природата и запазване на застрашени видове.

Сред произведенията, с продажбата на които ще се съберат тези средства, фигурират платното „Тъгърът“на Зенг Фанджи от колекцията на милиардера Франсоа Пино /оценявана на 1.5 – 2.5 млн. долара/, платно без заглавие на Марк Гротян, очаквана цена също между 1.5 и 2.5 млн. долара, както и фотографията на Ричард Принс „Силует на каубой“, оценявана на между 600 000 и 800 000 долара.

На търга ще бъде изложен и портрет на самия Ди Каприо – дело на Елизабет Пейтън, оценяван на 400 000 – 600 000 долара. /АФП /