Как да използваме благотворителност за бизнес успех

3
Добави коментар
Kenoby
Kenoby

Как да използваме благотворителност за бизнес успех

Бен Левис бил студент в университета в Пенсилвания коато му идва гениалната бизнес идея – минерална вода, чрез която можете да дарявате за различни благотворителни цели. Бен, който описва себеси като „10- годишното момче, което чете Уолстрийт Джърнал“, наел офис пространство от бащата на свой приятел от където да организира дейността си. Продуктът, който измислил била обикновена минерална вода в ботилки с няколко цвята и нарекъл Гив Уотър (Give Water – водата, която дава). Част от продажната цена на всяка ботилка отивала за благотворителност. Купувачът можел да избере точно за какво да дари пари в зависимост от това какъв цвят бутилка си закупи – зелена е за кауза свързана с околната среда, червената за борба с рака на гърдата и т.н.

Бен успял да убеди месни магазинчета в града си да продават водата и така започнали приходите. След известно време различни дистрибутори харесали идеята и започнали да дистрибутират водата и в други градове. Започнала дострибуция дори и в Канада и Близкия Изток.

След около 2 години от началото на бизнеса, даренията от фирмата на Бен – Хол Фудс достигнали сумата от 50 000 долара. И понеже те били процент от продажбите, на тяхна база можем да изчислим, че Бен е продал минерална вода на стойност от над половин милион долара.

Днес компанията на младия предприемач не спира да се разраства из цяла Америка. Момчето се надява някога да има такива продажби, че да може да дарява поне по един милион долара на година за благотворителни цели.