Идеи за обазвеждане на двора

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Задния двор често се използва като разширение към дневната. Декорира се с шезлонги, маса за хранене, столове и дискретно осветление. В зависимост от вашия стил, дворът може да се обзаведе като място за готвене и луксозни соарета или като тихо място за почивка и отдих. Каквито и изисквания да имате ние направихме списък с идеи, които ще ви вдъхновят да прекарвате повече време на открито.

Дворните мебели могат да ви помогнат да си починете, стига да се изберат както трябва. Когато избирате мебели трябва да се придържате към следните съвети:

– избирайте ги според мястото, което имате. Един огромен диван, поставен на място, предназначено за маса и столове вероятно ще се превърне в пречка. Избирайте мебелите така, че да има свободно място за лесно преминаване покрай тях.

– избягвайте излишното загрозяване на двора. Погледнете къщата отпред, преди да започнете да проектирате, за да успеете да създадете двор, който си подхожда на цялостната архитектура.

– декорирайте така, че да не се влияе от времето. Нека вашият двор да изглежда добре за повече от един или два сезона, като изберете мебели, които издържат на открито.

– Обърнете внимание на уединението. Ако дворът е лесно видим от улицата или съседите, може би се чувствате все едно сте на сцена всеки път когато излизате. Но ако смятате, че е грубо да вдигнете висока ограда, за да се усамотите, защо не оставите на природата да свърши тази работа. Просто засадете висок плет или храсти. Чемшир, хвойна или пирамидална туя са идеални за една хубава висока зелена ограда.

Ако все пак се нуждаете от нещо по-високо опитайте с жив плет или дървета, като подходящо за случая е Японския клен.

Ако обаче не ви се чака толкова дълго за да израснат, обмислете вариант с поставяне на пергола или винилов разделител за градина.  Пергола може да обедините с катерещи се растения като клематис, бръшлян или глициния. Така увивните растения предлагат дебело покритие, което ще скрие вашия двор и дейностите ви, като в същото време ще добави цвят и текстура към пейзажа.