10-те най-екзотични места в света

50
Добави коментар

Туризъм

Сините пещери на остров Закинтос, Гърция

Остров Закинтос е един от най-красивите и посещавани острови в Йонийско море. Подобно на много други острови в Йонийско море, местността е много хълмиста, със зелени долини и равнини, които разкриват невероятни гледки.

Плитвичките езера в Хърватска

Плитвичките езера се намират между хърватската столица Загреб и град Задар и представляват 296,85 кв. км естествени гори и долини. На това място с уникална природна красота има и пещери, потоци, езера, водопади и голямо разнообразие от фауна, което привлича голям брой туристи.

Национален парк Зайон, Юта, САЩ

Национален парк Зайон, Юта, САЩ

Национален парк Зайон, Юта, САЩ

Национален парк Зайон, Юта, САЩ

Национален парк Зайон, Юта, САЩ

Национален парк Зайон, Юта, САЩ

Национален парк Зайон, Юта, САЩ

Национален парк Зайон, Юта, САЩ

В щата Юта, САЩ има 5 национални парка, всеки от които носи своята магия и голямо природно богатство, особено в геоложко отношение, обаче паркът Зайон е един от любимците на мнозина. С течение на времето и с помощта на ерозията са се формирали редица странни скални образувания с извисяващите се върхове и много криволичещи реки.

Пещерите във Виетнам

Може би се чудите защо трябва да пътувате чак до Виетнам за да видите тези пещери. Отговорът е лесен – освен че на това екзотично място се намира най-голямата пещера в света – Хан Сон Дунг, можете да се насладите на необятните пейзажи, разкриващи се пред очите на човек.

Швейцарските Алпи

Посещението на швейцарските Алпи е уникално изживяване, а за тези, които обичат екстремните спортове като катерене, туризъм и алпинизъм, мястото е рай. И най-хубавото е, че след дълъг ден, изпълнен с приключения, можете да се отпуснете и насладите на изключително красивата природа.

Скалата Прейкестолен в Норвегия

Скалата Прейкестолен в Норвегия е уникална в света. Това е естествено скално образувание и представлява 25 квадратни метра платформа, на височина 604 метра над морското равнище.

Риомаджоре, Италия

Риомаджоре в Италия е още една екзотична дестинация. Богатата природна красота се слива с древната, атрактивна и уникална архитектура на къщите. Няма нищо по-добро за романтично настроени двойки.

Руините Мачу Пикчу в Перу

Руините Мачу Пикчу в Перу са едно бижу на древния свят. От всеки ъгъл в този изоставен град на инките строи изкуство, история, магия.

Пирамидите в Египет

Пирамидите в Египет е място, което всеки човек трябва да види през живота си. Благоговение и страхопочитание изпитва всеки застанал пред тях.

Храмове на Дамбула в Шри Ланка

И ако говорим за екзотични места, магически или духовни, мистиката на Храмове на Дамбула в Шри Ланка, вероятно е много повече от това. В Дамбула има много пещери, които в продължение на стотици години са били обитавани от индуски монаси, построили величествени храмове, включително и един с огромни размери от чисто злато.