6 техники за натурално лечение на косопад

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

6 невероятни начина да се предпазим от косопад

6 техники за натурално лечение на косопад

Стоп на косопада

Една от най – болезнените теми на съвременното общество е как да се предпазим от косопад. Оплешивяването може да предизвика страховити последствия върху психиката и при двата пола, превръщайки се в истински кошмар. Ако търсите начин как да се избавите от косопад, погледнете следващите шест съвета.

Протеинови шейкове

Знаете ли, че приемът на протеин е един от сигурните начини за стимулиране растежа на косата и предпазване от косопад? Много хора споделят, че са се спасили от олисяване само чрез засилване приема на белтъчини, които са жизнено необходими за състоянието на окосмението по скалпа. Препоръчително е рано сутрин да се приема висококонцентриран протеинов шейк, а през деня поне е дин път да се яде океанска риба.

Витамин В12

Друг чудесен начин да се отървете от косопад е приемът на витамин В 12. Той е напълно разтворимо във вода хранително вещество, което оказва невероятно благотворно влияние върху организма. Засилва работата на сърдечната дейност, мускулатурата, спомага за добро кръвообращение. Всъщност, този витамин подпомага създаването на червени кръвни клетки в организма, което от своя страна осигурява на тялото повече кислород. Консултирайте се с вашия лекар кога, как и какви количества витамин В12 да приемате.

Масаж с етерични масла

Масажът с етерични масла е изпитано средство при косопад. Смесете в съд по 10 капки масло от лавандула, бадем и розмарин, след което разбъркайте добре. Масажирайте главата лекичко с получената смес и оставете да подейства 20 – 30 минути. След това измийте с подхранващ шампоан.

Зелен чай

Зеленият чай е прекрасно средство за подсилване на имунната система. Има способността да изчиства токсините от тялото, зарежда с енергия и влияе благотворно върху работата на сърдечния апарат. При косопад може да се използва вътрешно за пиене или за измиване на главата. Не забравяйте, че този начин на лечение може да отнеме малко повече време.

Aloe vera pri kosopad

Не решете мокра коса

Да си докарате механично увреждане на космите и косопад е много лесно, ако сте свикнали да решите с четка или гребен косата, докато е мокра. Също така е много важно да не заспивате с неподсушена глава, защото тогава косъмът е по – чуплив от обикновено.

Алое вера и мед

Друг чудесен начин да се справите с косопад е невероятната рецепта от листа на алое вера и мед. Осигурете си три листа от билката и извлечете естествения гел, след което прибавете малко мед и разбъркайте. След като нанесете в корените оставете да подейства около половин час и после измийте с шампоан.

06. май 2013 12:51:07 от Косопад

Категории: Косопад – Статии |
Етикети: kosopad, предпазване от косопад |
Напишете Коментар